4 personer | 120 min
Den her dessert skal du lave af dine yndlingsjordbær. Jordbær med fløde er ikke bare jordbær med fløde. Der er simpelthen en kæmpe kvalitetsforskel på de forskellige jordbærsorter og i øvrigt også på fløden, der skal bruges. Lad både bær og fløde trække med vanilje i god tid for at opnå en dyb og raffineret vaniljesmag.
DET SKAL DU BRUGE
1 vaniljestang (ASA Spice)
2 dl fløde (48 %) (Arla Unika)
2 spsk rørsukker
400 g jordbær (eks. Sweet Eve) skåret i kvarter (Rokkedyssegaard)
1 potte jernurt (Solfrugt)
SÅDAN GØR DU
- Flæk vaniljestangen på langs, og skrab vaniljekornene ud.
- Kom vaniljestangen og halvdelen af kornene i fløden, og stil den på køl et par timer.
- Når det er gjort, maser du den anden halvdel af kornene sammen med rørsukkeret. Vend vaniljesukkeret om jordbærrene i en skål, og lad dem marinere i 30 minutter.
- Anret til sidst jordbær og jernurt i fire iskolde skåle, og hæld den kølige vaniljefløde over jordbærrene ved bordet.
Nyd gerne tokaj (ungarsk dessertvin) til retten.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.