PEBERKAGER
Juletid er bagetid for Marianne Valentin, der glæder sig til at skrue ekstra op for julebagningen til advent. Her er peberkagerne altid en del af repertoiret - for er der noget hyggeligere end at udstikke alle sine julevenner? Vi har været så heldige at lokke opskriften ud af hende, så du kan gøre hende kunsten efter.
DET SKAL DU BRUGE
SÅDAN GØR DU
Start dagen inden med at lave dejen.
1. Rør smør, sirup og sukker sammen. Sigt mel, krydderierne og natron i. Tilsæt vandet og bland det hele sammen.
2. Ælt dejen godt og lad den ligge til næste dag.
3. Dagen efter rulles dejen tynd med lidt ekstra mel og udstikkes til de ønskede faconer.
4. Småkagerne lægges på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen i ca. 8 min. ved 175° C til de er gyldne. Når kagerne er kølet af, dekoreres de med glasur.