PEBERKAGER
Juletid er bagetid for Marianne Valentin fra Sweet Valentine, der glæder sig til at skrue ekstra op for julebagningen til advent. Her er peberkagerne altid en del af repertoiret – for er der noget hyggeligere end at udstikke alle sine julevenner? Vi har været så heldige at lokke opskriften ud af hende, så du kan gøre hende kunsten efter.
DET SKAL DU BRUGE
150 g smør (Omegn & Venner)
250 g muscavado sukker
200 g mørk sirup
200 ml vand
0,5 spsk. kanel (ASA Spice)
0,5 spsk. ingefær (Solfrugt)
0,5 spsk. nellike (ASA Spice)
0,5 spsk. kardemomme (ASA Spice)
0,5 tsk. sort peber (ASA Spice)
1 spsk. natron
833 g mel (Omegn & Venner)
SÅDAN GØR DU
1. Dejen skal laves dagen inden. Rør smør, sirup og sukker sammen. Sigt mel, krydderierne og natron i. Tilsæt vandet og bland det hele sammen.
2. Ælt dejen godt og lad den ligge til næste dag.
3. Dagen efter rulles dejen tynd med lidt ekstra mel og udstikkes til de ønskede faconer.
4. Småkagerne lægges på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen i ca. 8 min. ved 175° C, til de er gyldne. Når kagerne er kølet af, dekoreres de med glasur.
Udstikkerne kan købes hos Den Lille Bagebutik.