TRANEBÆR PALOMA
I november gror de allerbedste grapefrugter på de solbeskinnede marker mellem Mexico og Florida. Paloma er en hyldest til den bitre grape, der her er i vinterligt selskab med søde og festlige tranebær.
DET SKAL DU BRUGE (1 DRINK)
60 ml tequila (Noorbohandelen)
80 ml friskpresset grape (Fresh Market)
40 ml danskvand
1/2 lime – brug 1/4 til at salte kanten af glasset (Solfrugt)
1 spsk. agavesirup eller honning
Isterninger
Søde tranebær (nok til 4 drinks)
80 g tranebær – friske eller frosne er fint (Solfrugt)
2 spsk. rørsukker
Kogt vand
Groft havsalt (ASA Spice)
SÅDAN GØR DU
- Start et par timer før med at lave de søde tranebær.
- Overhæld tranebærrene med kogt vand og lad dem ligge i 5-10 min. Bruger du friske tranebær, giver de poppende lyde og skindet sprækker.
- Hæld det varme vand fra, og vend rørsukkeret i de sprækkede tranebær. Brug gerne en ske eller gaffel til at mase bærrene let, og arbejd sukkeret ind i dem. Lad tranebærrene køle af.
- Gnid en limebåd på kanten af et højt glas og dyp kanten i groft havsalt. Fyld herefter glasset med isterninger.
- Tilføj lige dele tequila, friskpresset grape og danskvand samt juice af den halve lime og agavesiruppen.
- Fordel de søde tranebær på toppen, og husk at få den søde røde saft med.
Tip
Hvis grønthandlerens hylder var ryddede for tranebær, kan du bruge friske granatæblekerner i stedet. Her slipper du også for at vende dem i sukker, da de er på deres allersødeste i slutningen af året.