TRANEBÆR PALOMA
I november gror de allerbedste grapefrugter på de solbeskinnede marker mellem Mexico og Florida. Paloma er en hyldest til den bitre grape, der her er i vinterligt selskab med søde og festlige tranebær.
DET SKAL DU BRUGE (1 DRINK)
Søde tranebær (nok til 4 drinks)
SÅDAN GØR DU
1. Start et par timer før med at lave de søde tranebær.
2. Overhæld tranebærrene med kogt vand og lad dem ligge i 5-10 min. Bruger du friske tranebær, giver de poppende lyde og skindet sprækker.
3. Hæld det varme vand fra, og vend rørsukkeret i de sprækkede tranebær. Brug gerne en ske eller gaffel til at mase bærrene let, og arbejd sukkeret ind i dem. Lad tranebærrene køle af.
4. Gnid en limebåd på kanten af et højt glas og dyp kanten i groft havsalt. Fyld herefter glasset med isterninger.
5. Tilføj lige dele tequila, friskpresset grape og danskvand samt juice af den halve lime og agavesiruppen.
6. Fordel de søde tranebær på toppen, og husk at få den søde røde saft med.
Tip: Hvis grønthandlerens hylder var ryddede for tranebær, kan du bruge friske granatæblekerner i stedet. Her slipper du også for at vende dem i sukker, da de er på deres allersødeste i øjeblikket i slutningen af året.