RISENGRØD MED ESTRAGONSUKKER
Hvis du har en nisse på loftet, så har Lasse fra GRØD en (lidt utraditionel) opskrift på risengrød, der kan mætte den gastronomiske julenisse.
INGREDIENSER (2 PERSONER):
Grøden
- 100 g grødris
- 0,75 l sødmælk
- 1/2 tsk salt
Tilbehør: (kan sættes på køl og bruges igen og igen)
- 1/2 bundt frisk estragon
- 200 g rørsukker
- 100 g hasselnødder
- 1 pære
SÅDAN GØR DU:
- Bland alle ingredienser i en tykbundet gryde og kog op ved svag varme.
- Rør jævnligt i gryden, så mælken og risene ikke brænder på. Når risene er møre, men stadigvæk har en lille smule bid, er grøden færdig. Smag til med salt og server straks.
- Skyl estragonen og dup den tør med et viskestykke. Blend sammen med rørsukker.
- Rist hasselnødder gyldenbrune på en pande og skær pæren i grove stykker. Alt tilbehøret drysses over grøden til sidst.