RØDGRØD MED FLØDE
4 personer | 40 min
Mormors rødgrød smagte som den her. Der er ting, man ikke skal lave for meget om – rødgrød er en af dem. Køb dine bær godt modne, der er smagen nemlig bedst. Og husk en fløde med høj fedtprocent til børn og barnlige sjæle,
DET SKAL DU BRUGE
200 g jordbær (Rokkedyssegaard)
100 g solbær (Solfrugt)
100 g brombær (Rokkedyssegaard)
175 g rørsukker
1 dl vand
150 g hindbær (Rokkedyssegaard)
100 g røde ribs (Solfrugt)
1½ spsk kartoffelmel, rørt ud i 3 spsk vand
2½ dl piskefløde (48 %) (Arla Unika)
SÅDAN GØR DU
- Kom jordbær, solbær, brombær, sukker og vand i en gryde, og varm det langsomt op til kogepunktet. Husk at skumme af undervejs.
- Tilsæt hindbær og ribs, inden du tager gryden af varmen.
- Jævn nu grøden med kartoffelmelet, som du har rørt ud i vand. Når grøden er jævnet, må den ikke koge.
- Nyd grøden lun eller kold med iskold fløde.
Nyd gerne mousserende vin (eks. en sødmefuld lambrusco) til rødgrøden
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.