TORSKEROGN MED SAUCE TARTARE
Årets første måneder er særligt kendt for stimevis af lækre delikatesser fra havdybet. Specielt er frisk torskerogn en nydelse at få på krogen. Prøv den med rørt sauce tartare, og lykken vil ingen ende tage.
Find ingredienserne på torvet, eller find retten på menukortet hos Omegn & Venner.
DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER):
- 500 g torskerogn (fiskehandlerne)
- 1 liter vand
- 2 spsk. salt
- 1 stk. økocitron i skiver (grønthandlerne)
- 4 stk laurbærblade (Asa Spice)
- 1 kvist timian (grønthandlerne)
SAUCE TARTARE
- 2 dl mayonnaise (Omegn & Venner)
- 1 dl creme fraiche 38 % (Omegn & Venner)
- 2 spsk hakkede cornichoner (Deli del Toro)
- 1 spsk hakkede kapers
- 1 spsk. dijonsennep
- Skal & saft af ½ økocitron (grønthandlerne)
- 1 stk skalotteløg (grønthandlerne)
- 1 spsk finthakket bredbladet persille (grønthandlerne)
- 1 spsk finthakket estragon (grønthandlerne)
- Salt & peber
SÅDAN GØR DU:
- Vand, salt, citron, laurbærblade og timian varmes til kogepunktet.
- Når vandet koger, skrues der ned for varmen så vandet ikke bulderkoger. Læg torskerognen i, og lad den trække med låg på i en time.
- Torskerognen tages op af lagen, skæres i skiver og steges i smør på en pande.
- Alle ingredienserne til sauce tartare røres i en skål og smages til med salt, peber og citron.
- Server torskerognen med sauce tartare, ristet brød og citron.