TOMATSALAT MED OLIVEN OG MOZZARELLA
4 personer | 30 min
Tomaternes mange former og farver er altid en fryd for øjet. Inspireret af middelhavskøkkenet bliver de i den her ret drysset med de bedste oliven og kapers. Som den store finale afrundes retten med gode olier, eddiker, ost og urter, og der er ikke mange serveringer, der kan spises så ofte som den her. Tomatsalat er altid et godt valg (når tomaterne er i sæson, selvfølgelig).
DET SKAL DU BRUGE
800 g blandede tomater, gule, røde, store og små (Solfrugt)
50 g soltørrede tomater (Oliviers & Co)
150 g blandede oliven (Oliviers & Co)
1 rødløg, skåret i tynde skiver (Solfrugt)
2 spsk kapers (Oliviers & Co)
½ tsk sukker
2 tsk salt
4 spsk mild olivenolie (Oliviers & Co)
2 spsk lagret balsamico (Oliviers & Co)
1 håndfuld friske urter (oregano, merian, estragon, basilikum, persille) (Solfrugt)
2 store friske mozzarellaer (ko eller bøffel) (Salumeria)
sort peber, friskkværnet (Asa Spice)
SÅDAN GØR DU
- Skær tomater og soltørrede tomater ud i alle mulige størrelser og stykker, inden du anretter dem pænt på et stort fad sammen med oliven, løg og kapers.
- Drys nu med lidt sukker, salt og peber, og dryp med olivenolie samt lagret balsamico.
- Lad tomaterne marinere i minimum 20 minutter, og fordel urterne og mozzarellaen over salaten.
Nyd gerne en Provence-rosé til retten.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.