VINTERGRYDE
Franskmændene fra Ma Poule har lavet en fransk vintergryde, der er fyldt med Toulouse-pølser og grønne linser.
DET SKAL DU BRUGE
500 g Toulouse-pølse
4 Chipolatas (pølser)
250 g grønne linser
100 g Ventreche Bigourdan (fransk bacon eller pancetta-lignende tørret brystflæsk, der har en fantastisk frisk smag af svin)
Peber fx vild sort Madagascar peber
Fås hos Ma Poule
2 løg
2 store gulerødder
3-4 selleristænger
1 fennikel
4 fed hvidløg
Laurbærblade
Rosmarin
Ca. 15 svesker (Exotic mix)
2 dl rødvin – blot det samme du drikker (Vino Fino)
300 ml hønse- eller grøntsagsbouillon
SÅDAN GØR DU
- Forvarm ovnen til 140 grader.
- Skær Toulousen i 4-5 stykker og halvér Chipolataen. Brun dem af i en kasserolle ved medium varme. Tag dem ud og sæt dem til side.
- Hak løgene groft og sautér sammen med de fire fed hvidløg med skal (hvidløgene damper indeni).
- Skær selleri og fennikel i mindre stykker og tilføj, når løg er blevet bløde. Skær gulerødder i større stykker og rør sammen med de øvrige ingredienser. Tilføj Ventreche Bigourdan og kog det hele sammen i op til 30 minutter.
- Fjern hvidløgsfed, fjern skal, hak og læg dem tilbage i kasserollen. Tilsæt peber, en stilk rosmarin og tre laurbærblade.
- Tilføj linserne og rør rundt. Læg pølser og svesker på toppen. Tilføj herefter vin og bouillon, så det næsten dækker.
- Sæt låg på kasserollen og sæt den i ovnen i 1,5 time eller indtil retten bliver mørk, tyk og linserne er blevet møre.
- Smag til med salt og peber, og server med toskansk kål eller en cremet mos.
Opskriften er udarbejdet af Sebastian og Nathan (kokke i Ma Poule).