SLAGTERNES ANBEFALINGER
Kroner, køller, bov, steg og skank. Påskelammet har hovedrollen i den kommende højtid, men hvilke udskæringer er egentlig bedst?
Vi har samlet en håndfuld af slagternes anbefalinger.

KØLLE & KRONE
Hos Torvets Slagter finder du dansk lam i alle udskæringer. Falder valget på en lammekølle, anbefaler Yahya at smøre den med hvidløg, salt, peber og rosmarin. Giv kødet fire timer i ovnen ved 120 grader. Skal påskegæsterne forkæles lidt ekstra, foreslår han en lammekrone. Hertil kan Yahya anbefale sin marinade, som du finder opskriften på nedenfor.

LAM I SERRANOSVØB
Slagter Lund har dejligt lammekød, der hverken er for fedt eller for magert. Her kan du både finde lammegyros og lammeculotte. Alle udskæringer er gode, men især påskekoteletterne anbefaler slagteren; de er skåret af frisk dansk lammeryg med gedeost, serranoskinke og rosmarin. De er populære, så det kan være en god idé at bestille på forhånd.

KROGMODNET FRILANDSLAM
Hos Cleaver’s Meat Market har de haft travlt med at krogmodne frilandslam fra Vibygaard. Resultatet bliver et intenst og karakterfuldt lammekød, der smager af mere. Men skynd dig forbi stadet, hvis du skal have et stykke til påskebordet, da partiet er stærkt begrænset. Slagterdrengene, Steph og Bogdan, anbefaler også deres lamchetta eller lammepølser til påskens middage.

SLAGTERENS EGEN OPSKRIFT
Yahya fra Torvets Slagter har kastet sin kærlighed på lammekød. Her får du hans opskrift på “den bedste marinade til lam”.

EN AROMATISK KRYDDERIBLANDING
Krydderihylderne bugner hos Asa Spice med økologiske krydderier, perfekt til lam. Skal det være ekstra nemt, har de sammensat krydderiblandingen ‘Atlantic Lamb Rub’, der kombinerer krydderier som sort og rosa peber, oregano, timian og mynte – og giver lammekødet masser af smag.

PÅSKENS ÅBNINGSTIDER
Vi holder selvfølgelig åbent hele påsken fra kl. 10-18. Find flere anbefalinger til påsken her.