SLAGTERNES ANBEFALINGER
Kroner, køller, bov, steg og skank. Påskelammet har hovedrollen i den kommende højtid, men hvilke udskæringer er egentlig bedst?
Vi har samlet en håndfuld af slagternes anbefalinger – og selvfølgelig også et par andre kødfyldte oplevelser.
DANSK LAM FRA TORVETS SLAGTER
Hos Torvets Slagter kan du finde danske lam i alle udskæringer. Til lammekøllen anbefaler de at bruge friske krydderurter: salvie, rosmarin, timian og hvidløg. Smør lammekøllen godt med blandingen. En lammekølle på ca. 2,5 kg skal have ca. 1,5 time i ovnen ved 200 grader. Husk at lade kødet hvile i 15 min. før udskæring.
FRILANDSLAM FRA CLEAVER’S MEAT MARKET
Hos Cleaver’s Meat Market har de dansk, frilandslam fra Vibygaard. “Især hals og krone smager fantastisk, så hvis man vil være sikker på at få fingrene i det, er det en god ide at bestille i forvejen. Det bliver revet væk.” lyder det fra Søren. Du kan også prøve de flotte lammeporchettaer fra slagterne.
SLAGTERENS TRADITIONER
Slagter Lund har dejligt lammekød, der hverken er for fedt eller for magert. Her kan du både finde lammegyros og lammeculotte. Alle udskæringer er gode, men især lammeryggen anbefaler slagteren. “Det får man ikke så tit, og det er populært – så bestil på forhånd”.
Den lune leverpostej er heller ikke til at komme udenom. Ligesom en god rullepølse også gør det godt på pålægssiden.