NYE KARTOFLER MED CAVIAR OG ÆGGEBLOMME
4 personer | 30 min
Nye danske kartofler er muligvis den mest eksklusive råvare, vi kan præstere i Danmark.
I denne ret lader vi kartoflen få hovedrollen, men vi omringer den med lækkerier fra
allerøverste hylde. Kun det bedste er godt nok til den første nye danske kartoffel. En klat
koldt smør og lidt salt kan nu også klare jobbet.
DET SKAL DU BRUGE
2 l vand
3 spsk salt (ASA Spice)
200 g nye danske kartofler (Solfrugt)
1 spsk smør
4 pasteuriserede æggeblommer
100 g caviar (Hav)
2 spsk purløg (Solfrugt)
SAUCE
½ dl eddike
½ dl reduceret pighvarfond/fiskefond (Hav)
½ dl sukker
75 g koldt smør, i tern
1 spsk creme fraiche (Ma Poule)
evt. salt
SÅDAN GØR DU
- Kom 2 liter vand i en gryde, tilsæt 3 spiseskefulde salt, og bring vandet i kog.
- Kom kartoflerne i vandet, og kog dem i 9-10 minutter.
- Sluk for vandet, og lad kartoflerne trække færdig – de skal være faste, men møre.
- Sigt nu vandet fra, og slyng kartoflerne i smørret. 4 Når du skal lave din sauce, koger du eddike, fond og sukker op.
- Skru nu ned for varmen, og stavblend smørret i lidt ad gangen.
- Blend creme fraichen i lige inden servering.
- Placer en æggeblomme på midten af hver tallerken, og anret lune smørvendte kartofler omkring den.
- Kom en stor skefuld caviar oven på hver æggeblomme, og drys lidt purløg over.
- Pisk saucen skummende, og hæld den forsigtigt over kartoflerne ved bordet.
Nyd gerne en Champagne Blanc de Noirs til retten (VinoFino eller VinVeto)
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.