PASTA MED CROSTINI
På øjemål, i løs vægt og litermål. I TorvehallerneKBH kan du købe varer i mængder, som det passer dig. Det er ikke bare godt for pengepungen, det minimerer også madspild. Køber du råvarer i sæson, er der endnu en mønt at spare, og så smager de bare bedre, når de kommer lige fra land og hav.
Vi har sat nogle af landets dygtigste madbloggere stævne, og bedt om deres bud på en hverdagsret for maks. 75 kr. pr. person. Dette er Mira Arkins bud på en lækker og hverdagsret.
DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)
Pasta med kantareller, salsiccia og courgette
1 fed hvidløg (Solfrugt)
150 g kantareller (Solfrugt)
1 håndfuld bredbladet persille (Solfrugt)
125 g salsiccia eller lignende rå pølse (Cleaver’s Meat Market)
1 spsk olivenolie (Oliviers & Co)
Salt og sort peber (ASA Spice)
400 g frisk pasta, f.eks. spaghettoni (Il Mattarello)
Ost – f.eks. Thybo eller parmesan (Omegn & Venner)
Crostini med nektarin
4 skiver surdejs-hvedebrød (Omegn & Venner)
2 spsk olivenolie (Oliviers & Co)
½ fed hvidløg (Solfrugt)
2 nektariner (Solfrugt)
Salt og sort peber (ASA Spice)
Ost, f.eks. Thybo eller parmesan (Omegn & Venner)
1 lille håndfuld persille (Solfrugt)
SÅDAN GØR DU
Pasta med kantareller, salsiccia og courgette
- Sæt en gryde vand over til pasta. Husk at salte vandet godt, ca. 1 spsk groft salt.
- Når vandet koger, kommes pastaen i og koges efter anvisning. Denne tykke spaghetti fra Il Mattarello er kogt i 3-4 min. Gem 1½ dl af kogevandet, før du sigter pastaen. Pastaen skal koges sideløbende med, at du laver saucen.
- Hak hvidløg fint og riv courgetten groft. Gå kantarellerne efter for jord og blade, og riv store svampe i halve. Hvis der er meget jord på, kan du give dem et hurtigt skyl i en sigte og lade dem dryppe af. Hak persillen halvfint.
- Klem pølsefarsen ud af skindet og ned i en varm, stor pande med olivenolie. Hak det i småstykker med en træspatel og steg i et par minutter, til kødet begynder at brune.
- Tilsæt courgette og hvidløg, og steg videre et par minutter. Kom så kantareller og persille i. Krydr med salt og peber. Steg i 5 min. og kom så den friskkogte pasta over i panden sammen med noget af kogevandet. Vend det sammen og sluk for varmen.
- Server med revet ost og et drys persille.
Crostini med nektarin
- Pensl brødene på begge sider med lidt olie og grill dem på en grillpande 1-2 min. pr. side. Gnid brødene med det overskårne fed hvidløg.
- Skær nektarinerne i tynde skiver og læg dem på brødene. Dryp med lidt olie, og krydr med salt og peber. Drys med revet ost og lidt finthakket persille.