RISOTTO
4 personer | 3 1/2 time
Denne risotto er dyb, intens og fuldstændig mættet af velsmag. Det er den optimale ret til både de kølige sensommeraftener og kolde efterårsaftener. Lav en god fond (find den i vores kogebog), og få den reduceret godt, til smagen er dyb og god. Alternativt kan du købe en god fond hos slagteren eller fiskehandleren. Risotto kræver omsorg i den korte periode, du tilbereder den. Så bliv ved gryden, til den er færdig.
Confiterede kyllingehjerter
500 g kyllingehjerter (Torvets Slagter)
300 g andefedt (Kalu)
3 fed hvidløg (Solfrugt)
4 kviste timian (Solfrugt)
1 økologisk citron, skallen (Solfrugt)
1 spsk szechuanpeber (ASA Spice)
2 laurbærblade (ASA Spice)
salt (ASA Spice)
Risotto
2 skalotteløg, skåret i fine tern (Solfrugt)
2 fed hvidløg, skåret i fine tern (Solfrugt)
200 g kantareller (Solfrugt)
6 spsk smør (Arla Unika)
300 g arborio-risottoris
2 dl hvidvin (Vino Fino)
4 kviste timian, plukket (Solfrugt)
½ l kraftig hønsefond (Slagter Lund)
50 g Pecorino Romano, revet (Salumeria)
100 g parmesan, revet (Salumeria)
SÅDAN GØR DU
- Start med at lave dine confiterede kyllingehjerter. Det gør du ved at rense hjerterne for blod, store blodkar, sener og fedt i toppen. Skyl dem nu grundigt, drys salt over dem, og lad dem stå i 20-30 minutter.
- Imens smelter du andefedtet sammen med hvidløg, timian, revet citronskal, szechuanpeber og laurbærblade.
- Kom hjerterne i fedtet, og lad dem simre, til de er helt møre. Det tager typisk 2½-3 timer.
- Til sidst putter du hjerterne på glas og overhælder dem med fedtet, efter at du har sigtet det. Glasset stiller du på køl, til hjerterne skal bruges.
- Sauter nu løg, hvidløg og kantareller et par minutter i 2 spiseskefulde smør. Tilsæt risene, og lad dem sautere med i 2-3 minutter, til risene bliver klare. Husk at røre hele tiden.
- Hæld hvidvinen ved sammen med timian, og kog videre ved mediumvarme under konstant omrøring. Tilsæt nu fonden lidt ad gangen over cirka 15 minutter.
- Når risene er møre (men stadig al dente), tilsætter du to tredjedele af osten sammen med resten af smørret og slukker for blusset.
- Steg dine confiterede kyllingehjerter i en smule af fedtet, og vend dem til sidst i risottoen, inden du serverer med den sidste del af osten på toppen.
TIP Hjerterne kan holde sig i flere uger, hvis de er dækket af fedt.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.