RAVIOLI
4 personer | 60 min
Pastahåndværket er fantastisk og kræver lidt øvelse, men hold nu op, hvor er det lækkert at give sig selv tid til at lave. Det kræver lidt grej, men det er det hele værd. Man får det ikke mere enkelt end den her ret. Og det er det, der gør retten så fantastisk. Det er den frisklavede pasta og trøflerne, der taler til dine smagsløg. Intet andet støjer.
Pastadej
400 g Tipo 00
4 æg
Salviesmør
200 g smør
20 salvieblade
1 tsk salt
Svampefyld
500 g blandede svampe, skåret i mindre stykker
25 g parmesan (36 mdr.)
3 g frisk trøffel
125 g ricotta
50 g trøffelpaste
1 lille fed hvidløg, revet
¼ citron, saften
salt
sort peber, friskkværnet
Pynt
50 g parmesan (36 mdr.)
trøffel (hvid eller sort)
sort peber, friskkværnet
SÅDAN GØR DU
- Start med at lave din pasta. Placer melet i en bunke på bordet, og lav et hul i midten. Slå æggene ud i hullet, og pisk dem sammen med en gaffel. Inddrag langsomt melet fra siderne, til det meste af melet er optaget i æggemassen.
- Nu ælter du det hele grundigt til en sej og smidig dej.
- Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile i minimum 30 minutter på køl.
- Til sidst deler du dejen i 4 stykker og ruller dem på en pastamaskine, så du får 4 baner. Du kan også rulle dem grundigt på et meldrysset bord med en kagerulle. Tykkelsen på dejen skal være som karton i første omgang. Fortsæt herefter trin for trin, indtil du når til det næsttyndeste trin.
- Nu er du klar til at lave dit salviesmør. Kom smør, salvieblade og salt i en kasserolle, og lad det smelte og simre i 10-12 minutter, til bladene er sprøde.
- Tag bladene op, og sigt smørret for brændt valle, inden du kommer bladene tilbage i smørret. Gem smørret i en
beholder til senere brug. - Rist svampene tørre på en meget varm pande, og riv imens parmesanen og trøflen fint i en skål.
- Når svampene er kølet ned, blander du dem med alle de øvrige ingredienser til svampefyldet og smager til med salt og peber.
- Du er nu klar til at lægge fyldet på pastaen. På 2 af banerne placerer du spiseskefulde med svampefyld i midten. Afstanden mellem dem skal være cirka 2 centimeter.
- Nu pensler du dejen med vand og lægger den anden bane ovenpå.
- Find et lille glas, der passer i størrelsen, og pres kanten let rundt om hver spiseskefuld svampefyld. Med en udstikker eller et større glas trykker du raviolierne ud.
- Kog dem i 3 minutter i letsaltet vand, og vend dem direkte i dit salviesmør på en pande.
- Når du har anrettet dem i dybe tallerkener, krydrer du med sort peber og en masse revet parmesan og trøffel.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.