FISKEFRIKADELLER MED GROV REMOULADE
4 personer | 90 min
De her fiskefrikadeller smager mildt, fint og kan nydes med alt fra purløgssauce og nye kartofler til rugbrød med en dejlig klat remoulade. Lad farsen hvile, inden du steger dellerne. Og lad igen dellerne hvile, inden du spiser dem. Det giver det bedste resultat.
.
DET SKAL DU BRUGE
Grov remoulade
1 stor gulerod (Solfrugt)
2 blomkålsbuketter (Solfrugt)
½ porre, i tynde skiver (Solfrugt)
½ agurk, uden kerner, skåret i små tern (Solfrugt)
4 spsk mayonnaise
1 spsk estragon (Solfrugt)
1 spsk dild (Solfrugt)
2 spsk kapers, hakkede (Oliviers & Co)
1 tsk god karry (ASA Spice)
salt
Fiskefrikadeller
1 kg torskefilet (Hav)
100 g røget spæk (eller røget fisk) (Hav)
2 løg, i fine tern (Solfrugt)
2 spsk blødstilket timian (fra potte) (Solfrugt)
6 spsk kartoffelmel
2 æg
3 tsk salt
2 dl piskefløde (Omegn og Venner)
smør
sort peber, friskkværnet
SÅDAN GØR DU
- Start med at lave din remoulade. Det gør du ved at skære grøntsagerne fint eller rive dem på et rivejern.
- Drys 2 spiseskefulde salt over dem, og lad dem trække i en sigte i minimum 1 time.
- Skyl nu grøntsagerne for overskydende salt, og kom dem i et fad. Overhæld dem med kogende vand, og lad dem trække i vandet i 2 minutter. Skyl dem til sidst kolde, og dræn vandet grundigt fra.
- Bland mayonnaise, urter, kapers og karry. Vend grøntsagerne i, smag til med salt, og stil til side.
- Nu skal du til at lave dine frikadeller. Hak torskekød, spæk, løg og timian på en kødhakker, eller kør dem i en foodprocessor.
- Kom det hakkede kød og spæk i en skål, inden du rører mel og æg i kødet.
- Smag til med salt og peber, vend til sidst fløden i, og stil farsen på køl i minimum 20 minutter.
- Steg dellerne i smør, og servér dem med den friskrørte remoulade, skiver af citron og eventuelt rugbrød eller salat som tilbehør.
Nyd gerne en øl (eks. Czech Pils) til retten.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.