SPRØDE BLÆKSPRUTTER
4 personer | 30 min
Det her er hjemmelavede blæksprutteringe, som de bør tilberedes. Når man laver dem selv, er der ingen sammenligning med de forarbejdede udgaver. Fiskehandleren elsker at lege med blæksprutter, så bed gerne om hjælp til at få dem renset. Pas på, at de ikke får for meget! De kan nemlig godt blive seje, hvis man tilbereder dem for længe.
DET SKAL DU BRUGE
150 g hvedemel
1 spsk paprika (Asa Spice)
1 spsk salt (Asa Spice)
3 æg
100 g pankorasp (Den Kinesiske Købmand)
2 spsk persille, hakket (Solfrugt)
500 g danske blæksprutter, renset og skåret i 2 cm tykke skiver (Hav eller Den Grønne Kutter)
smagsneutral olie (Oliviers & Co)
½ økologisk citron, i både
aioli
sort peber, friskkværnet (Asa Spice)
SÅDAN GØR DU
- Gør tre skåle klar med henholdsvis hvedemel med paprika og salt, sammenpiskede æg og pankorasp med persille.
- Krydr nu blæksprutten med salt og peber, inden du vender den i først mel, så æg og til sidst pankorasp.
- Friter nu stykkerne af blæksprutte et par ad gangen ved 170-180 °C i smagsneutral olie, til de er gyldenbrune og sprøde.
- Lad dem trække på en rist, når de er friteret færdig.
- Servér blæksprutterne med citron og aioli.
Nyd gerne en Cremant de Limoux (lokalsorter fra Sydfrankrig)
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.