BAGT TORSK MED STEGTE GRØNNE ASPARGES
4 personer | 40 min
Skal det være nemt og lækkert, er denne opskrift et godt bud. Lav tartarsaucen dagen før, og glæd dig over den korte tilberedning af en fantastisk servering, der altid virker! Det er fastfood på den bedste måde og en ret, man kan variere med forskellige typer fisk og grøntsager. Spørg bare vores stadeholdere om hjælp, så du har de bedste råvarer i sæson.
DET SKAL DU BRUGE
Bagt torsk
olivenolie
800 g torskefilet med skind uden ben, skåret i 4 stykker (Hav / Den Grønne Kutter)
2 økologiske citroner (Solfrugt)
100 g smør (Arla Unika)
2 bdt grønne asparges (Solfrugt)
salt (Asa Spice)
Sauce tartare
pasteuriserede æggeblommer
1 spsk grov sennep (Omegn & Venner)
3½ dl smagsneutral olie
½ dl god olivenolie (Oliviers & Co)
1 spsk creme fraiche (18 %) (Omegn og Venner)
½ økologisk citron, saft og skal (Solfrugt)
10 cornichoner, i skiver
2 spsk kapers, grofthakkede (Oliviers & Co)
2 forårsløg, i skiver (Solfrugt)
2 spsk persille, hakket (Solfrugt)
1 spsk estragon, hakket (Solfrugt)
2 tsk Piment d’Espelette (ASA Spice)
2 æg, hårdkofte og finthakkede (Omegn og Venner)
salt (Asa Spice)
sort peber, friskkværnet (Asa Spice)
SÅDAN GØR DU
- Start med at smøre et ovnfast fad med lidt olivenolie. Drys torskestykkerne med salt og revet citronskal, inden du kommer dem i fadet med skindsiden opad.
- Kom nu citronskiver med skal fra 1 citron og smørklatter rundt om torskestykkerne, og bag dem i ovnen på 150 °C i 10-13 minutter, til skindet lige netop slipper fisken, når du trækker i det.
- Nu laver du din sauce tartare ved at piske æggeblommer, sennep og 1 teskefuld salt sammen. Pisk olien i lidt efter lidt, til konsistensen er som en tæt mayonnaise. Tilsæt creme fraiche, citronskal og citronsaft, inden du smager til med salt og peber.
- Kom nu de øvrige ingredienser til saucen i, og smag til igen, inden du lader saucen hvile i køleskabet, til den skal bruges.
- Når du skal lave dine asparges, varmer du en stor pande op, til den ryger. Knæk den nederste del af aspargesene, og steg aspargesene i lidt olie ved høj varme i 2-3 minutter alt efter tykkelse.
- Sluk for varmen, og pres lidt citronsaft direkte ned i panden, så aspargesene damper kort i saften. Til sidst drysser du lidt salt over.
- Anret asparges, torsk og sauce tartare sammen.
Nyd gerne en fedmefyldt Chenin Blanc (helst fra Loire) til retten.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.