BROCCOLINI
4 personer | 15 min
Asiatisk mad er ekstremt velegnet til hurtige og konsekvente tilberedninger. Broccolini, også kendt som aspargesbroccoli eller tenderstems, er en fantastisk spise og egner sig i den grad til hård og hurtig tilberedning. Vendt i asiatiske aromaer er det en genial side-order til de fleste asiatiske retter.
DET SKAL DU BRUGE
500 g broccolini (Solfrugt)
1 rød chili (Solfrugt)
2 spsk ingefær (Solfrugt)
4 fed hvidløg (Solfrugt)
3 spsk smagsneutral olie
1 spsk ristet sesamolie (Den Kinesiske Købmand)
1 spsk flagesalt
2 spsk ristet sesam
1 økologisk citron, i både (Solfrugt)
SÅDAN GØR DU
- Start med at rengøre og rense broccolinierne.
- Hak chilien helt fint, riv ingefær og hvidløg, og bland det hele sammen med olierne i en skål.
- Varm en wok eller pande op, til den ryger, og steg broccolinierne hårdt og kort i 2-3 minutter i lidt olie.
- Tag panden af varmen, og vend olien med chili, hvidløg, ingefær med broccolinierne.
- Anret på et fad, og drys med salt og sesam.
- Servér citronbåde til, og spis med det samme.
Nyd gerne en øl (eks. pale ale) til retten (Mikkeller and Friends)
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.