FISKETACOS
4 personer | 40 min
At lave sine egne tacos er både nemt og hyggeligt. Denne opskrift er med majsmel, som de for det meste bruger i Mexico. Dejen er porøs og føles lidt anderledes end det, man kender fra hvededeje. Og så en lille advarsel: Får man først smag for det originale mexicanske køkken, er der ingen vej tilbage – det er supersmagfuldt!
DET SKAL DU BRUGE
Fisk
1 spsk olivenolie (Oliviers & Co)
1 lime, saften (Solfrugt)
1 spsk spidskommen (ASA Spice)
1 tsk tørret oregano (ASA Spice)
1 tsk røget paprika (ASA Spice)
½ tsk tørret chili (ASA Spice)
2 tsk salt
4 kulmulefileter a 150 g (Hav)
Tacosauce
1 dl mayonnaise
1 dl creme fraiche (38 %) (Omegn og Venner)
1 lime, saften (Solfrugt)
1 fed hvidløg, revet (Solfrugt)
ca. ½ tsk tørret chipotle
salt
Tacos
250 g majsmel
430 ml vand
1 tsk salt
Toppings
2 avocadoer, i tynde skiver (Solfrugt)
½ spidskål, i tynde strimler (Solfrugt)
8 San Marzano-tomater, hakkede (Solfrugt)
1 rødløg, i tynde skiver (Solfrugt)
1 bdt koriander (Solfrugt)
2 lime, i kvarter med skal (Solfrugt)
1 chili, i skiver (Solfrugt)
SÅDAN GØR DU
- Start med fisken: Rør olie, lime og alle krydderierne sammen. Vend fiskestykkerne i marinaden, og stil dem til side i 20 minutter.
- Lav din sauce ved at røre alle ingredienserne sammen og smage til med salt og chipotle.
- Når du skal lave dine tacos, blander du mel, vand og salt i 2-3 minutter, indtil det bliver en blød, ensartet dej. Lad dejen hvile i 20 minutter.
- Form nu små kugler på cirka 50 gram, og pres dem lidt flade.
- Rul dem ud til tynde pandekager, og steg dem én ad gangen ved høj varme på en tør pande – brug eventuelt et tacojern. De skal have cirka 30 sekunder på hver side.
- Til sidst lader du dem hvile under et rent viskestykke, til du skal servere dem.
- Du forbereder dine toppings ved at skære alt i mundrette stykker og strimler. Anret det hele på et stort fad, men saucen ved siden af i en skål.
- Steg nu fisken på en pande ved mediumvarme. Stykkerne skal have 4-5 minutter på hver side, til kødet er fast, men slipper i lamellerne, når du trykker let på fisken.
- Servér det hele, hvor dine gæster selv skal bygge deres tacos.
Nyd gerne en øl (eks. Helles Lager) til retten.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.