MAZARIN
4 personer | 60 min
Lad os hylde det fede mejeris lyksaligheder. Creme fraiche 60 % er simpelthen så lækkert. I denne ret bager du en simpel mazarin og bruger den som transportmiddel for creme fraichen. Bær er altid lækre, men dem kan du i den her opskrift skifte ud med alt muligt andet. Du kan også overtrække bunden med en skøn mørk chokolade.
DET SKAL DU BRUGE
150 g sukker
150 g marcipan (Summerbird)
150 g blødt smør, i tern (Arla Unika)
3 æg (Omegn og Venner)
75 g hvedemel
1 vaniljestang (ASA Spice)
1 spsk flormelis
3 dl creme fraiche (60 %) (Omegn og Venner)
400 g blandede bær (Rokkedyssegaard)
SÅDAN GØR DU
- Start med at røre sukker og marcipan godt sammen.
- Tilsæt smørret i små mængder, og rør også æggene i ét ad gangen, til du opnår en luftig og ensartet masse.
- Når massen er ensartet, vender du melet forsigtigt i og kommer massen i en smurt form, som du bager ved 200 °C i 15-20 minutter.
- Tag formen ud, og lad mazarinbunden køle helt ned.
- Flæk nu vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og mas dem ned i 1 spiseskefuld flormelis.
- Vend vaniljesukkeret i creme fraichen, og stil den på køl.
- Rens alle bærrene, og skær dem lidt vilkårligt og groft ud i forskellige former.
- Anret kagen med creme fraiche og bær, inden du drysser lidt flormelis over lige inden servering.
Nyd gerne en mild, sort te med bær til kagen.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.