MONT D’OR
4 personer | 30 min
Denne sæsonost er noget af det lækreste at forkæle sine gæster med, og den tager kegler hver eneste gang! Servér med godt brød og eventuelt lidt god skinke til, så har du en gør-det-selv-ostefondue, der er værd at skrive hjem om.
DET SKAL DU BRUGE
1 Mont d’Or (Ma Poule)
½ dl Vin Jaune (VinVeto)
1 kvist rosmarin (Solfrugt)
1 surdejsbrød eller baguette (Albatross og Venner)
SÅDAN GØR DU
- Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
- Lad osten blive i bastkurven, men lav et stort kryds i toppen af osten uden at skære i kanten eller bunden af osten.
- Hæld Vin Jaune i krydset, og stik rosmarinkvisten i.
- Kom nu osten i ovnen i cirka 20-25 minutter, til den er smeltet.
- Fugt brødet, og kom det med i ovnen de sidste 10 minutter.
- Skrab eventuelt den øverste hinde af osten. Den kan sagtens spises, men den er lidt hård.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.