PORCHETTA MED ØLBRAISERET GRØNT
4-8 personer.
Slowfood royal! Porchettaen er et lille kunstværk af gris og urter. Bed de dygtige slagtere
om at klargøre svineslaget, hvis tiden i køkkenet er knap, men snyd ikke med tiden
i ovnen – det er dér, magien sker. Hviletiden er vigtig og en afgørende faktor for, hvor
saftig stegen i sidste ende bliver.
DET SKAL DU BRUGE
1 bdt bredbladet persille, fintsnittet (Solfrugt)
1 håndfuld blandet rosmarin, oregano og merian, fintsnittet (Solfrugt)
4 fed hvidløg, finthakkede (Solfrugt)
1 spsk fennikelfrø, knust (ASA Spice)
1 økologisk citron, skallen, revet (Solfrugt)
1½ spsk salt
½ spsk sort peber, knust
2 kg svineslag uden ben, ridset
og klargjort af slagteren (Cleaver’s Meat Market)
½ l mørkt øl (Mikkeller and Friends)
½ l vand
3 store gulerødder, halveret på midten (Solfrugt)
½ kg rødløg, pillet og halveret (Solfrugt)
1 kvist rosmarin (Solfrugt)
SÅDAN GØR DU
- Fordel alle de tørre ingredienser undtagen rødløg, gulerødder
og rosmarin jævnt på indersiden af slaget, inden
du ruller det op og binder det sammen. - Smør sværen med olie, og gnid den med salt.
- Tænd nu ovnen på 225 °C.
- Placer stegen på en rist, og kom den i ovnen, mens ovnen
varmer op. Under risten placerer du en bradepande med
mørkt øl og vand. - Steg porchettaen i 30 minutter, og skru herefter ovnen
ned på 150 °C, inden du lader den stege færdig i 3 timer. - Efter 2 timer kommer du gulerødder, rødløg og rosmarin
i ’drypbakken’ under risten. - Når stegen er færdig, lader du den hvile i 30 minutter,
inden du skærer den ud. - Hold grøntsagerne varme i skyen indtil servering. Herefter
kasseres skyen.
Nyd gerne en rødvin (eks. Cabernet Franc fra Loire) til retten (VinVeto).
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.