Sprøde Østershatte
4 personer | 30 min
Denne lille, hyggelige servering er genial som tilbehør til alt fra fisk til fjerkræ. De både sprøde og saftige østershatte minder om kød i smag og konsistens og kan også sagtens stå som en selvstændig servering. Eventuelt med et spejlæg på toppen.
DET SKAL DU BRUGE
500 g østershatte (Solfrugt)
3 spsk olivenolie (Oliviers & Co)
4 fed hvidløg, revet (Solfrugt)
4 bdt spinat med rod (Solfrugt)
1 tsk muskatnød, friskrevet (ASA Spice)
4 kviste citrontimian, plukket (Solfrugt)
salt (ASA Spice)
sort peber, friskkværnet (ASA Spice)
SÅDAN GØR DU
- Tænd ovnen på 250 °C varmluft.
- Placer østershattene i ét lag på en bageplade med bagepapir, inden du fordeler olien over svampene og drysser med salt, peber og revet hvidløg.
- Kom svampene i ovnen i 18-20 minutter.
- Imens skyller du spinaten grundigt – lad stilkene sidde på.
- Steg nu spinaten på en glohed pande i lidt olie i 3-4 minutter.
- Krydr med salt, peber og muskatnød.
- Når svampene er sprøde, vender du dem med spinaten og citrontimianen.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.