TARTE FLAMBÉE MED ASPARGES OG RØDKITOST
4 personer | 30 min
Denne variant af den klassiske tarte flambée er lidt anderledes, end man normalt kender den, men den smager himmelsk og er af samme årsag stærkt vanedannende.
DET SKAL DU BRUGE
2 pizzadeje
1½ dl creme fraiche (50 %) (Ma Poule)
2 skalotteløg, i meget tynde skiver (Solfrugt)
3 bdt grønne asparges (Solfrugt)
2 spsk olivenolie (Oliviers & Co)
100 g rødkitost (Arla Unika)
120 g pata negra, i skiver (Deli del Toro)
sort peber, friskkværnet (Asa Spice)
salt (Asa Spice)
SÅDAN GØR DU
- Kom to bageplader i ovnen med bagsiden opad, og tænd den på 250 °C varmluft.
- Mens ovnen varmer op, ruller du dejene ud i ovale former på bagepapir. Brug lidt mel, så de ikke sidder fast.
- Fordel nu din creme fraiche jævnt over dejene, og kom løgskiverne på i et jævnt lag, inden du drysser med salt og peber.
- Knæk enderne af aspargesene, og læg de hele asparges i fine rækker på dejene.
- Dryp med olivenolie, drys med salt og peber, og fordel osten på dejene.
- Bag din tarte flambée på bagsiden af de varme bageplader i cirka 10 minutter, til de har taget farve, og osten er smeltet. Fordel så pata negraen på brødet, og servér med det samme.
Nyd gerne en Pinot Gris fra Alsace til retten.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.