• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
TorvehallerneKBH

TorvehallerneKBH

Hele byens spisekammer

  • Det sker
  • Stader
  • Torvevarer
  • Gavekort
  • Om os

Opskrift

Franskmændene fra Ma Poule har lavet en fransk vintergryde, der er fyldt med Toulouse-pølser og grønne linser.


DET SKAL DU BRUGE 

500 g Toulouse-pølse

4 Chipolatas (pølser)

250 g grønne linser

100 g Ventreche Bigourdan (fransk bacon eller pancetta-lignende tørret brystflæsk, der har en fantastisk frisk smag af svin)

Peber fx vild sort Madagascar peber

Fås hos Ma Poule

2 løg

2 store gulerødder

3-4 selleristænger

1 fennikel

4 fed hvidløg

Laurbærblade

Rosmarin

Fås hos Solfrugt & Asa Spice

Ca. 15 svesker (Exotic mix)

2 dl rødvin – blot det samme du drikker (Vino Fino)

300 ml hønse- eller grøntsagsbouillon


SÅDAN GØR DU

  1. Forvarm ovnen til 140 grader.
  2. Skær Toulousen i 4-5 stykker og halvér Chipolataen. Brun dem af i en kasserolle ved medium varme. Tag dem ud og sæt dem til side.
  3. Hak løgene groft og sautér sammen med de fire fed hvidløg med skal (hvidløgene damper indeni).
  4. Skær selleri og fennikel i mindre stykker og tilføj, når løg er blevet bløde. Skær gulerødder i større stykker og rør sammen med de øvrige ingredienser. Tilføj Ventreche Bigourdan og kog det hele sammen i op til 30 minutter.
  5. Fjern hvidløgsfed, fjern skal, hak og læg dem tilbage i kasserollen. Tilsæt peber, en stilk rosmarin og tre laurbærblade.
  6. Tilføj linserne og rør rundt. Læg pølser og svesker på toppen. Tilføj herefter vin og bouillon, så det næsten dækker.
  7. Sæt låg på kasserollen og sæt den i ovnen i 1,5 time eller indtil retten bliver mørk, tyk og linserne er blevet møre.
  8. Smag til med salt og peber, og server med toskansk kål eller en cremet mos.

Opskriften er udarbejdet af Sebastian og Nathan (kokke i Ma Poule).

En frisk drink fra Noorbohandelen med lys rom, hyldesaft og friskpresset juice fra Fresh Market.

DET SKAL DU BRUGE (1 DRINK)

4 cl. økologisk rom (Noorbohandelen)

Juice ‘Tony’ med ananas, mint, æble, agurk og citron (Fresh Market)

Hyldesaft (Noorbohandelen)

Frisk mynte (Solfrugt)

Isterninger

SÅDAN GØR DU

  1. Fyld et højt glas med isterninger.
  2. Fyld rom i glasset og bland lige dele ‘Tony’ og hyldeblomst i glasset.
  3. Slå mynte blade i hånden og tilsæt dem glasset.

Den klassiske espresso martini, cremet og opkvikkende – og som Noorbohandelen serverer den.

DET SKAL DU BRUGE (1 DRINK)

4 cl. vodka (Noorbohandelen)

4 cl. Kaffelikør fra Isle of Møn (Noorbohandelen)

4 cl. espresso (Coffee Collective – vi har brugt deres Vista Hermosa Espresso, men hvis du har en yndling, så gå med den)

Isterninger

SÅDAN GØR DU

  1. Hæld ingredienserne i en cocktailshaker sammen med et par isterninger og shake hårdt i 10-20 sek. Si ned i et afkølet martiniglas.
  2. Pynt med et par hele kaffebønner og et par blade chokolademynte.

En sommerklassiker i vinterklæder, med et klædeligt vintertvist fra sæsonens mest smagfulde og vitaminfyldte mini-citrusfrugter; kumquats.

DET SKAL DU BRUGE (1 DRINK)

5 cl. lys rom (Noorbohandelen)

1 tsk. rørsukker

4 stilke mynte (Solfrugt)

3 stk. kumquats, halveret (Fresh Market)

1/2 lime i både (Solfrugt)

2 dl knust is eller til at fylde glasset

Et sprøjt danskvand

SÅDAN GØR DU

  1. Fyld et højt glas med kumquats, rørsukker, saft af den halve lime og mynte. Mas ingredienserne med en morter, til safterne begynder at sive.
  2. Fyld glasset til kanten med knust is, tilføj lys rom og top af med danskvand.
  3. Pynt med et par mynteblade og halve kumquats.

Prøv denne lækre æbledrink fra Noorbohandelen. Drinken indeholder deres egen Bourbon og æblelikør, og toppes med friskpresset æblemost fra Fresh Market.

DET SKAL DU BRUGE (1 DRINK)

3 cl. Heart of Kentucky Bourbon (Noorbohandelen)

2 cl. æblelikør (Noorbohandelen)

1 flaske æblemost (Fresh Market)

Isterninger

Kanelessens

2 kanelstænger (ASA Spice)

3 dl sukker

3 dl vand

SÅDAN GØR DU

  1. Bring vandet i kog, og indkog kanelstængerne med sukker, til det bliver til en sukkerlage.
  2. Fyld et højt glas med isterninger.
  3. Hæld bourbon, æblelikør og kanelessens i glasset, og fyld resten af glasset med æblemost.
  4. Top med en kanelstang eller en æbleskive.

Til vinterens festlige lejligheder får du her en populær og frisk drink, hvor de gode appelsiner virkelig får lov at skinne.

DET SKAL DU BRUGE (1 DRINK)

6 cl. vodka (Noorbohandelen)

180 ml. friskpresset appelsinjuice (Fresh Market)

1 tsk vaniljeekstrakt (Den Lille Bagebutik)

Isterninger

SÅDAN GØR DU

  1. Bland vodka og vaniljeekstrakt i et højt glas.
  2. Fyld op med friskpresset appelsinjuice.
  3. Top af med et par isterninger.
  • « Go to Previous Page
  • Side 1
  • Interim pages omitted …
  • Side 8
  • Side 9
  • Side 10
  • Side 11
  • Side 12
  • Interim pages omitted …
  • Side 19
  • Go to Next Page »

høst sæsonens torvenyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Footer

besøg os hver dag

man-fre lør-søn

10-19 10-18

Nyd din morgenkaffe og bagerbrød fra kl. 7.
Nogle spisestader holder længere åbent.

Særlige åbningstider

Kontakt os

info@torvehallernekbh.dk

TorvehallerneKBH

Frederiksborggade 21

1360 København K

følg os

Facebook

Instagram

Nyhedsbrev

YouTube

  • Åbningstider
  • Find rundt
  • Nyhedsbrev
  • Presse
  • Historie
  • Jeudan
  • Arkitekten bag
  • Bliv stadeholder
  • Job
  • ANSVARLIGHED
  • Ordensregler
  • Persondatapolitik
  • Alle
  • I sæson
  • Højtid
  • Opskrifter
  • Torvevarer
  • Tips