• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
TorvehallerneKBH

TorvehallerneKBH

Hele byens spisekammer

  • Det sker
  • Stader
  • Torvevarer
  • Gavekort
  • Om os

Opskrift

Victor fra Fresh Market har tilføjet en skræl bergamotte til den klassiske Negroni.

DET SKAL DU BRUGE

3 cl. vermouth (Noorbohandelen)

3 cl. Campari (Noorbohandelen)

3 cl. gin (Noorbohandelen)

1 stk. frisk bergamot (Solfrugt)

Isterninger

SÅDAN GØR DU

  1. Fyld et lille glas med is og hæld de tre spiritusser over.
  2. Skræl en tynd skive bergamotteskal over drinken for at få så mange af de æteriske olier fra frugten med.
  3. Læg skallen i toppen af glasset.

Tip:

Brug kun en lille del af bergamotten i denne opskrift. Hvis du vil bruge resten i andre drinks, er bergamotten også en spændende erstatning for den klassiske citronskive i f.eks. en Gin/Tonic. Du kan også bruge skiverne i en kande isvand, hvor de afgiver en skøn smag.

Juletid er bagetid for Marianne Valentin fra Sweet Valentine, der glæder sig til at skrue ekstra op for julebagningen til advent. Her er peberkagerne altid en del af repertoiret – for er der noget hyggeligere end at udstikke alle sine julevenner? Vi har været så heldige at lokke opskriften ud af hende, så du kan gøre hende kunsten efter.

DET SKAL DU BRUGE

150 g smør (Omegn & Venner)

250 g muscavado sukker

200 g mørk sirup

200 ml vand

0,5 spsk. kanel (ASA Spice)

0,5 spsk. ingefær (Solfrugt)

0,5 spsk. nellike (ASA Spice)

0,5 spsk. kardemomme (ASA Spice)

0,5 tsk. sort peber (ASA Spice)

1 spsk. natron

833 g mel (Omegn & Venner)

SÅDAN GØR DU

1. Dejen skal laves dagen inden. Rør smør, sirup og sukker sammen. Sigt mel, krydderierne og natron i. Tilsæt vandet og bland det hele sammen.
2. Ælt dejen godt og lad den ligge til næste dag.
3. Dagen efter rulles dejen tynd med lidt ekstra mel og udstikkes til de ønskede faconer.
4. Småkagerne lægges på en bageplade med bagepapir og bages i ovnen i ca. 8 min. ved 175° C, til de er gyldne. Når kagerne er kølet af, dekoreres de med glasur.

Udstikkerne kan købes hos Den Lille Bagebutik.

For amerikanerne er Thanksgiving en af de største højtider på året – en højtid der er lige så traditionsrig, som julen på vores kanter. Tranebærsauce, kartoffelmos på søde kartofler, grønne bønner og græskartærte eller pecan pie får birollerne, mens aftenens store hovedrolle indtages af en ’stuffed’ kalkun.

Skal det være ekstra stort (som det jo gerne skal være i USA), serverer man en turducken til sine middagsgæster: en kylling i en and, i en kalkun – alle tre udbenet, farseret og oppe i hinanden, for til sidst at blive syet sammen inden turducken steges i ovnen. Der er med andre ord mæthedsgaranti – og så er den i øvrigt et imponerede indslag til middagsbordet.

DET SKAL DU BRUGE

Turduck

1 stk. kalkun (slagterne)

1 stk. and (slagterne)

1 stk. hel kylling (slagterne)

Salt og peber (ASA Spice)

Kødsnor eller kødnåle

1 kg stuffing

Stuffing (1 kg)

500 g lyst brød i tern (Omegn & Venner)

250 g god bacon i tern (slagterne)

150 g hakkede kastanjer

200 g smør (Omegn & Venner)

2 dl fløde (Omegn & Venner)

1 stk. hakket løg (Solfrugt)

1 bdt. hakket salvie (Solfrugt)

0,5 bdt. plukket timian (Solfrugt)

Salt og peber (ASA Spice)

SÅDAN GØR DU

  1. Kom baconen i en stor gryde, og lad den stege gylden.
  2. Tilsæt nu smør, kastanjer, salvie og timian, og lad det stege videre i et par minutter.
  3. Tilsæt fløde og brød, og smag blandingen til med salt og peber.
  4. Udben kalkun, and og kylling, men behold vinge- og lårben i kalkunen (bestil dem eventuelt udbenede fra din slagter).
  5. Læg anden med skindsiden nedad på en kold pande, og steg skindet gyldenbrunt ved middelhøj varme.
  6. Læg et tyndt lag stuffing i kalkunen, læg anden ovenpå, og læg endnu et lag stuffing, og så kyllingen oven på. Slut af med endnu et lag stuffing.
  7. Overskydende stuffing anrettes i et ildfast fad og bages ved 225 grader i cirka 10 minutter og serveres samtidig med stegen.
  8. Fold nu kalkunen sammen, og luk den med kødnåle, og giv stegen godt med salt og peber.
  9. Læg stegen på en rist over en bakke med 1,5 liter vand, og sæt den i ovnen ved 220 grader. Efter 30 minutter skrues der ned på 150 grader, og stegen skal nu have cirka fire-fem timer yderligere. Hver time må du gerne hælde lidt af væsken fra bakken hen over kalkunen, og tilføj eventuelt lidt ekstra væske.
  10. Når stegen er færdig, sigter du væsken og gemmer den til saucen.
  11. Stegen skal nå en kernetemperatur på cirka 75 grader, før den er færdig. Herefter har stegen godt af at hvile minimum 30 min. Lav gerne stegen i god tid, den kan sagtens stå en-to timer med sølvpapir over uden at blive kold.

En klassisk kartoffelmos med smør og mælk. Præcis som den skal være.

DET SKAL DU BRUGE

2 kg bagekartofler (Solfrugt)

250 g smør i tern (Arla Unika)

3 dl sødmælk (Omegn & Venner)

Salt og peber (ASA Spice)

SÅDAN GØR DU

1. Kog kartoflerne møre i usaltet vand.
2. Sigt vandet fra, og tilsæt smør og mælk. Rør med ske eller piskeris, og smag til med salt og peber.

Succotash er en salat med majs og bønner, der ofte serveres til Thanksgiving.


DET SKAL DU BRUGE

300 g majs (Solfrugt)

100 g kogte, sorte bønner

100 g courgette (Solfrugt)

100 g rød peberfrugt (Solfrugt)

1 stk. skalotteløg (Solfrugt)

5 kviste timian

50 g smør (Omegn & Venner)

1,5 dl fløde (Omegn & Venner)

Tabasco

Salt (ASA Spice)

SÅDAN GØR DU

1. Skær courgette, rød peber og skalotteløg i cirka samme størrelse, som de kogte sorte bønner.
2. Smelt smørret i en sautérpande sammen med timiankvistene ved middelhøj varme.
3. Tilsæt majs, courgette, rød peber, skalotteløg samt begge slags bønner, og sautér i et par minutter.
4. Tilsæt fløden, og lad den koge tyk. Smag til med salt og tabasco.

En klassisk tranebærsauce.

DET SKAL DU BRUGE

400 g tranebær (Solfrugt)

2 stk. appelsin (Solfrugt)

1 dl portvin (Noorbohandelen)

200 g brun farin

1 stk. stjerneanis (ASA Spice)

4 stk. nellike (ASA Spice)

1 stk. kanelstang (ASA Spice)

2 spsk. ribsgele

SÅDAN GØR DU

  1. Tag en lille gryde, og riv skallen fint af appelsinen ned i. Pres også saften fra appelsinen ned i.
  2. Tilsæt brun farin og portvin, og giv det hele et opkog.
  3. Tilsæt resten af ingredienserne, og lad det hele småkoge i cirka 8-10 minutter, indtil saucen er tyknet lidt.
  4. Fjern de hele krydderier, og servér afkølet til kalkunen.
  • « Go to Previous Page
  • Side 1
  • Interim pages omitted …
  • Side 9
  • Side 10
  • Side 11
  • Side 12
  • Side 13
  • Interim pages omitted …
  • Side 19
  • Go to Next Page »

høst sæsonens torvenyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Footer

besøg os hver dag

man-fre lør-søn

10-19 10-18

Nyd din morgenkaffe og bagerbrød fra kl. 7.
Nogle spisestader holder længere åbent.

Særlige åbningstider

Kontakt os

info@torvehallernekbh.dk

TorvehallerneKBH

Frederiksborggade 21

1360 København K

følg os

Facebook

Instagram

Nyhedsbrev

YouTube

  • Åbningstider
  • Find rundt
  • Nyhedsbrev
  • Presse
  • Historie
  • Jeudan
  • Arkitekten bag
  • Bliv stadeholder
  • Job
  • ANSVARLIGHED
  • Ordensregler
  • Persondatapolitik
  • Alle
  • I sæson
  • Højtid
  • Opskrifter
  • Torvevarer
  • Tips