• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
TorvehallerneKBH

TorvehallerneKBH

Hele byens spisekammer

  • Det sker
  • Stader
  • Torvevarer
  • Gavekort
  • Om os

Opskrift

Hvis du ellers kan komme forbi de stikkende torne, venter en af sommerens lækreste godbidder. Le Petit Vinbar giver dig tilmed en opskrift, der kan forlænge glæden helt ind i de kolde måneder. Stadet selv, bruger bærrene til deres nyfortolkning af chevre chaud, serveret med rucola og ristede pecannødder – og med syltede stikkelsbær på toppen.

DET SKAL DU BRUGE

1 liter patentglas

500 g stikkelsbær (Solfrugt)

1 halv vaniljestang (ASA Spice)

200 g sukker

2,5 dl vand

2,5 dl hvidvinseddike

SÅDAN GØR DU

  1. Skold dit patentglas i kogende vand.
  2. Rengør dine stikkelsbær og hæld dem i dit patentglas.
  3. Bring vand, eddike, sukker og vaniljestangen i kog indtil sukkeret er opløst.
  4. Hæld den varme lage over stikkelsbærrene.
  5. Luk glasset og stil det ved stuetemperatur – væk fra direkte sollys. Efter fem dage kan du tage hul på glasset, og herefter skal det opbevares på køl.

Tip: De syltede stikkelsbær er ønsket syrlige, men hvis du ønsker et sødere resultat, kan du tilføje ca. 150 g ekstra sukker.

Agurkesalaten er en klassisker, der sagtens kan tåle lidt fantasi. Le Petit Vinbar anbefaler at smide skalotteløg, chili eller hvidløg ned til den syltede sag, der f.eks. går godt til en vietnamesisk bao.


DET SKAL DU BRUGE (1 GLAS)

1/2 liter patentglas

1 agurk (Solfrugt)

1 dl hvidvinseddike (Stigs Oliven)

1 dl vand

1/2 dl brunt sukker

3-4 peberkorn (ASA Spice)

1 tsk. salt

Vær ikke bange for at tilføje lidt skalotteløg, chili, hvidløg og ingefær til din agurkesalat.

SÅDAN GØR DU

  1. Skær agurken i tynde skiver og drys derefter skiverne med salt.
  2. Kog eddike, vand, sukker og peberkorn indtil sukkeret er opløst.
  3. Klem forsigtigt væsken ud af agurkeskiverne, kom dem i glasset og hæld derefter lagen over.
  4. Agurkesalaten er klar allerede efter en lille times tid og opbevares herefter på køl.

En himmelsk mundfuld af dansk sommer. Rødgrød med fløde er en klassiker på alle måder, som sommerdessert og som humoristisk indslag på udlandsrejsen. Her får du en rødgrød, som Lasse fra Grød laver den. Med rabarber, jordbær og solbær. Velbekommen!

DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)

400 g jordbær (Rokkedyssegaard)

100 g rabarber (Solfrugt)

100 g solbær (Solfrugt)

100 g rørsukker

1 vaniljestang

1 dl vand

2 dl piskefløde (Omegn & Venner)

SÅDAN GØR DU

  1. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene.
  2. Fjern toppen af rabarberne og skyl stænglerne grundigt. Skær rabarberne i grove tern.
  3. Kom jordbær, rabarber, solbær, sukker, vand og vaniljestang- samt korn i en gryde, og kog op indtil rabarberne er møre. Si væden fra rødgrøden fra og kom hhv. kompot og saft på glas eller i en lufttætbeholder og opbevar på køl.
  4. Server rødgrøden i glas eller små skåle med kold fløde.
  5. Bland saften op med vand og server køligt med isterninger.

Ma Poules påskesalat er inspireret af den franske traditionelle ‘Salade Landaise’, der kommer fra Les Landes i sydvest Frankrig. Ikke så langt derfra bor stadeholder Edouard Cazazian, og dette er netop en af hans yndlingsretter – med et lille twist. Bon appétit!

DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)

Salaten

1 hoved frisé salat (Solfrugt)

1 Baguette (Patisserie Marie France)

8 hvide asparges (Solfrugt)

1 dåse andekråser (Ma Poule)

Pinjekerner ((Exotic Mix)

1 røget andebryst (Ma Poule)

Vinaigrette

Meaux sennep (Ma Poule)

Hvidvinseddike (Oliviers & Co)

Olivenolie (Oliviers & Co)

Salt og peber (ASA Spice)

Hvidløg (Solfrugt)

Hakkede skalotteløg (Solfrugt)

SÅDAN GØR DU

Vinaigrette

  1. Bland olivenolie, eddike, meaux sennep, salt, peber samt hvidløg og
    skalotteløg i en skål.

Salaten

  1. Trim aspargesene og kog dem i letsaltet vand i 3 minutter.
  2. Varm kråserne op på en varm pande og rist pinjekernerne.
  3. Anret salaten på et fad. Tilsæt salt og peber, og drys med ristede pinjekerner.

Øl, ost og bøffer går hånd i hånd i denne burger med Andreas fra Cleaver’s Meat Markets opskrift på en ekstraordinær burger med hjemmelavet ølost som fyld.

DET SKAL DU BRUGE (2 PERSONER)

2 stk. Briocheboller (Norcino)

100 g portobello (Solfrugt)

300 g friskhakket økologisk oksekød 15 kr. pr 100 g (Cleaver’s Meat Market)

4 skiver engelsk bacon (saltet, men ikke røget) 30 kr. pr 100 g (Cleaver’s Meat Market)

Syltede drueagurker

God mayo

Beer cheese

150 g emmentaler (Ma Poule)

150 ml mørk øl (Mikkeller & Friends Bottle Shop)

1 tsk grov sennep (Omegn & Venner)

Salt (ASA Spice)

SÅDAN GØR DU

  1. Skær portobellosvampene i skiver, og rist dem gyldne på en stegepande.
  2. Bøfferne steges ca. 2 minutter på hver side ved høj varme.
  3. Bacon steges på en pande, til den er gylden.
  4. Lav beer cheesen ved at rive emmentaleren groft, og smelt den i kogende mørk øl. Tilsæt den grove sennep og smag til med salt. Lad osten køle lidt af.
  5. Briochebollernte skæres i halve og lunes i ovn.
  6. Smør de lune brioche boller med mayo og læg de ristede svampe i, efterfulgt af bacon. Læg bøffen herpå, hæld rigeligt med beer cheese over bøffen, og top af med skiver af drueagurker.

Slagterens tip til gode bøffer

Det handler om at vælge kød, af en ordentlig kvalitet. Ikke for magert, gerne økologisk og selvfølgelig friskhakket. Kødet skal æltes godt igennem med lidt salt, inden de hakkes og formes til bøffer. Det gør, at bøfferne holder på saften, og ikke sprækker i kanterne.

Slagtermester Andreas fra Cleaver’s Meat Market giver her sit bud på en klassisk burger fuld af smag og gode bøffer.

DET SKAL DU BRUGE (2 PERSONER)

2 stk. Briocheboller (Norcino)

1 tomat (Solfrugt)

1 salatløg (Solfrugt)

Grøn salat (Solfrugt)

300 g friskhakket økologisk oksekød (Cleaver’s Meat Market)

4 skiver røget bacon (Cleaver’s Meat Market)

2 skiver rød cheddar (Arla Unika eller Ma Poule)

Syltede drueagurker

God mayonnaise

Ketchup

SÅDAN GØR DU

  1. Skær grøntsagerne så de er burger-egnede. Tomater og løg i skiver, salat i strimler.
  2. Bøfferne steges i ca. 2 minutter på hver side ved høj varme. Læg cheddarosten ovenpå, når bøfferne vendes, og lad dem stege færdige på panden.
  3. Bacon steges sprød på en pande.
  4. Briochebollerne skæres i halve og lunes i ovn.
  5. Byg din burger, som du bedst kan lide den.

Slagterens tip til gode bøffer

Det handler om at vælge kød, af en ordentlig kvalitet. Ikke for magert, gerne økologisk og selvfølgelig friskhakket. Kødet skal æltes godt igennem med lidt salt, inden de hakkes og formes til bøffer. Det gør, at bøfferne holder på saften, og ikke sprækker i kanterne.

  • « Go to Previous Page
  • Side 1
  • Interim pages omitted …
  • Side 12
  • Side 13
  • Side 14
  • Side 15
  • Side 16
  • Interim pages omitted …
  • Side 19
  • Go to Next Page »

høst sæsonens torvenyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Footer

besøg os hver dag

man-fre lør-søn

10-19 10-18

Nyd din morgenkaffe og bagerbrød fra kl. 7.
Nogle spisestader holder længere åbent.

Særlige åbningstider

Kontakt os

info@torvehallernekbh.dk

TorvehallerneKBH

Frederiksborggade 21

1360 København K

følg os

Facebook

Instagram

Nyhedsbrev

YouTube

  • Åbningstider
  • Find rundt
  • Nyhedsbrev
  • Presse
  • Historie
  • Jeudan
  • Arkitekten bag
  • Bliv stadeholder
  • Job
  • ANSVARLIGHED
  • Ordensregler
  • Persondatapolitik
  • Alle
  • I sæson
  • Højtid
  • Opskrifter
  • Torvevarer
  • Tips