• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
TorvehallerneKBH

TorvehallerneKBH

Hele byens spisekammer

  • Det sker
  • Stader
  • Torvevarer
  • Gavekort
  • Om os

Opskrift

Tid, tålmodighed og kærlighed er de hemmelige ingredienser til en god omgang fermenteret kål. Hos Le Petit Vinbar bliver resultatet brugt til deres Meat Free Mondays, hvor der ofte står ramen, salater og asiatiske risretter på menukortet.

DET SKAL DU BRUGE

1 liter patentglas

1 rødt spidskål eller rødkål (Solfrugt)

1 spsk. salt (ASA Spice)

Tilføj gerne chili, hvidløg, æble, gulerødder osv. til din fermenterede kål – det er kun fantasien, der sætter grænser (Solfrugt).

SÅDAN GØR DU

  1. Klargør kålen ved at fjerne de yderste blade og skyl den.
  2. Snit herefter hele kålhovedet fint.
  3. Hæld den snittede kål og 1 spsk. salt i en stor skål.
  4. Ælt kålen godt og grundigt indtil den svømmer i egen saft. Det kræver lidt tålmodighed.
  5. Pres kålet tæt sammen i glasset for at eliminere luft mellem bladene. Når din kål er presset godt sammen, og er dækket af sin egen saft, lukker du patentglasset.
  6. Stil din kål ved stuetemperatur (ikke i direkte sollys) og åben glasset dagligt for at undgå overtryk.
  7. Følg processen og smag på din kål løbende. Den er spiselig fra starten, men vil som regel være færdiggæret efter et par uger. Stil den fermenterede kål på køl, når du er tilfreds med smagen.

Rom plejer at gå godt til de fleste ting. Romrosiner til endnu mere. Hos Le Petit Vinbar serverer de hjemmelavede, rynkede romrosiner til en god ostetallerken eller en hvid glögg ved juletid.

DET SKAL DU BRUGE

1 liter patentglas

500 g gule jumborosiner

1 vaniljestang (ASA Spice)

4 dl Sauvignon Blanc (Le Petit Vinbar)

1 dl Jamaica rom (Noorbohandelen)

1/2 spsk. brunt sukker

SÅDAN GØR DU

  1. Skær vaniljestangen på langs. Skrab kornene ud og halvér vaniljestangen.
  2. Kom halvdelen af rosinerne, halvdelen af vaniljekornene og en halv
    vaniljestang i patentglasset. Gentag samme fremgangsmåde med samme ingredienser og mængde.
  3. Tilsæt 4 dl Sauvignon Blanc, 1 dl Jamaica rom og en halv spsk sukker i glasset.
  4. Stil glasset i stuetemperatur i min. fem dage. Herefter er rosinerne en perfekt kompagnon til ost.

Hvis du ellers kan komme forbi de stikkende torne, venter en af sommerens lækreste godbidder. Le Petit Vinbar giver dig tilmed en opskrift, der kan forlænge glæden helt ind i de kolde måneder. Stadet selv, bruger bærrene til deres nyfortolkning af chevre chaud, serveret med rucola og ristede pecannødder – og med syltede stikkelsbær på toppen.

DET SKAL DU BRUGE

1 liter patentglas

500 g stikkelsbær (Solfrugt)

1 halv vaniljestang (ASA Spice)

200 g sukker

2,5 dl vand

2,5 dl hvidvinseddike

SÅDAN GØR DU

  1. Skold dit patentglas i kogende vand.
  2. Rengør dine stikkelsbær og hæld dem i dit patentglas.
  3. Bring vand, eddike, sukker og vaniljestangen i kog indtil sukkeret er opløst.
  4. Hæld den varme lage over stikkelsbærrene.
  5. Luk glasset og stil det ved stuetemperatur – væk fra direkte sollys. Efter fem dage kan du tage hul på glasset, og herefter skal det opbevares på køl.

Tip: De syltede stikkelsbær er ønsket syrlige, men hvis du ønsker et sødere resultat, kan du tilføje ca. 150 g ekstra sukker.

Agurkesalaten er en klassisker, der sagtens kan tåle lidt fantasi. Le Petit Vinbar anbefaler at smide skalotteløg, chili eller hvidløg ned til den syltede sag, der f.eks. går godt til en vietnamesisk bao.


DET SKAL DU BRUGE (1 GLAS)

1/2 liter patentglas

1 agurk (Solfrugt)

1 dl hvidvinseddike (Stigs Oliven)

1 dl vand

1/2 dl brunt sukker

3-4 peberkorn (ASA Spice)

1 tsk. salt

Vær ikke bange for at tilføje lidt skalotteløg, chili, hvidløg og ingefær til din agurkesalat.

SÅDAN GØR DU

  1. Skær agurken i tynde skiver og drys derefter skiverne med salt.
  2. Kog eddike, vand, sukker og peberkorn indtil sukkeret er opløst.
  3. Klem forsigtigt væsken ud af agurkeskiverne, kom dem i glasset og hæld derefter lagen over.
  4. Agurkesalaten er klar allerede efter en lille times tid og opbevares herefter på køl.

En himmelsk mundfuld af dansk sommer. Rødgrød med fløde er en klassiker på alle måder, som sommerdessert og som humoristisk indslag på udlandsrejsen. Her får du en rødgrød, som Lasse fra Grød laver den. Med rabarber, jordbær og solbær. Velbekommen!

DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)

400 g jordbær (Rokkedyssegaard)

100 g rabarber (Solfrugt)

100 g solbær (Solfrugt)

100 g rørsukker

1 vaniljestang

1 dl vand

2 dl piskefløde (Omegn & Venner)

SÅDAN GØR DU

  1. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene.
  2. Fjern toppen af rabarberne og skyl stænglerne grundigt. Skær rabarberne i grove tern.
  3. Kom jordbær, rabarber, solbær, sukker, vand og vaniljestang- samt korn i en gryde, og kog op indtil rabarberne er møre. Si væden fra rødgrøden fra og kom hhv. kompot og saft på glas eller i en lufttætbeholder og opbevar på køl.
  4. Server rødgrøden i glas eller små skåle med kold fløde.
  5. Bland saften op med vand og server køligt med isterninger.

Ma Poules påskesalat er inspireret af den franske traditionelle ‘Salade Landaise’, der kommer fra Les Landes i sydvest Frankrig. Ikke så langt derfra bor stadeholder Edouard Cazazian, og dette er netop en af hans yndlingsretter – med et lille twist. Bon appétit!

DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)

Salaten

1 hoved frisé salat (Solfrugt)

1 Baguette (Patisserie Marie France)

8 hvide asparges (Solfrugt)

1 dåse andekråser (Ma Poule)

Pinjekerner ((Exotic Mix)

1 røget andebryst (Ma Poule)

Vinaigrette

Meaux sennep (Ma Poule)

Hvidvinseddike (Oliviers & Co)

Olivenolie (Oliviers & Co)

Salt og peber (ASA Spice)

Hvidløg (Solfrugt)

Hakkede skalotteløg (Solfrugt)

SÅDAN GØR DU

Vinaigrette

  1. Bland olivenolie, eddike, meaux sennep, salt, peber samt hvidløg og
    skalotteløg i en skål.

Salaten

  1. Trim aspargesene og kog dem i letsaltet vand i 3 minutter.
  2. Varm kråserne op på en varm pande og rist pinjekernerne.
  3. Anret salaten på et fad. Tilsæt salt og peber, og drys med ristede pinjekerner.
  • « Go to Previous Page
  • Side 1
  • Interim pages omitted …
  • Side 12
  • Side 13
  • Side 14
  • Side 15
  • Side 16
  • Interim pages omitted …
  • Side 19
  • Go to Next Page »

høst sæsonens torvenyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Footer

besøg os hver dag

man-fre lør-søn

10-19 10-18

Nyd din morgenkaffe og bagerbrød fra kl. 7.
Nogle spisestader holder længere åbent.

Særlige åbningstider

Kontakt os

info@torvehallernekbh.dk

TorvehallerneKBH

Frederiksborggade 21

1360 København K

følg os

Facebook

Instagram

Nyhedsbrev

YouTube

  • Åbningstider
  • Find rundt
  • Nyhedsbrev
  • Presse
  • Historie
  • Jeudan
  • Arkitekten bag
  • Bliv stadeholder
  • Job
  • ANSVARLIGHED
  • Ordensregler
  • Persondatapolitik
  • Alle
  • I sæson
  • Højtid
  • Opskrifter
  • Torvevarer
  • Tips