STRACCIATELLA
4 personer | 35 min
Når en ret bare består af de bedste produkter og ikke så meget andet, forstår man enkelheden og elegancen ved det simple måltid. Stracciatella er burrataens hjerte og har den lækreste og mest cremede konsistens.
DET SKAL DU BRUGE
100 g Iberico-skinke af høj kvalitet (Deli del Toro)
400 g ærter i bælg (Solfrugt)
2 spsk olivenolie (Oliviers & Co)
1 citron (Solfrugt)
1 tsk flagesalt
300 g stracciatella (friskost) (Omegn & Venner)
1 hvid eller sort trøffel (Salumeria)
sort peber, friskkværnet (Asa Spice)
SÅDAN GØR DU
- Start med at lade skinken temperere på dit køkkenbord i minimum 30 minutter.
- Bælg nu ærterne, og blancher dem i saltet, kogende vand i 10 sekunder. Køl dem hurtigt ned, og sigt vandet fra.
- Når det er gjort, marinerer du ærterne i olivenolie, citronsaft og salt. Lad dem trække i 10 minutter.
- Del din stracciatella i mindre stykker på et stort fad, som alle omkring bordet kan tage af, og krydr med sort peber og olivenolie.
- Fordel nu ærter, skinke og skiver af trøffel over stracciatellaen.
- Slut af med at rive lidt trøffel over retten
Nyd gerne en hvidvin (eks. Grüner Veltliner) til retten.
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.