• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
TorvehallerneKBH

TorvehallerneKBH

Hele byens spisekammer

  • Det sker
  • Stader
  • Torvevarer
  • Gavekort
  • Om os

VALENTINSDAG

For nogen går vejen til hjertet gennem maven. Det gør den i alle fald hos torvets stadeholdere, der står klar med kærlighedserklæringer af den mest velsmagende slags.

Få et lille udpluk her, eller selv gå på jagt blandt torvets stader.

DEN SØDE SIDE AF KÆRLIGHEDEN

Glean fejrer kærlighedens fest med en særlig Valentins-flødebolle. Den er fyldt med hindbærskum og jordbærmarmelade med et drys af tørrede blomster.

CHOKOLADE FOR ENHVER SMAG

Marcipan, praliné, fyldte chokolader og dragerede mandler og hasselnødder. Summerbirds chokoladeæske skulle gerne forlænge forkælelsen i et par dage.

GIV MIG DIT (CHOKOLADE)HJERTE

Fyldte chokoladehjerter med smag af flødekaramel, passion, nougat, solbær og saltkaramel. Find dem hos Xocolatl.

SKÅL!

Det hører sig næsten til. En skål for selskabet, for dagen, ja bare fordi. Bobler og gode flasker, kan du finde hos VinVeto, Le Petit Vinbar og Vino Fino.

FORÅRSBEBUDEREN

Det kan næsten ikke passe bedre. Stenbiderrognen er i sæson, og de bittesmå sart røde fiskeæg passer netop perfekt til en lille forret.

Find tips og opskrifter med stenbiderrogn.

OOOST

Får duften af ost dit hjerte til at banke lidt hurtigere, så har vi måske byens største udvalg. Ma Poules franske oste, Arla Unikas unikke oste, lokale oste hos Omegn & Venner, spanske oste hos Deli del Toro og de italienske hos Salumeria.

FÅ EN BID AF (BRYLLUPS)KAGEN

For Marianne Valentin er valentinsdag noget nær juleaften. Hendes navn sætter barren højt, og det samme gør hendes stades: Sweet Valentine. Så sæt du bare forventningerne op, for det gør Marianne.

På valentinsdag kan du endda få en bid af kagen, når hun holder sin traditionsrige bryllupskagesmagning.

EN ÆSKE MED KÆRLIGHED

DeliDrop har fyldt hylderne med kærlighedserklæringer af den mest velsmagende slags, som du kan sammensætte til en helt særlig gaveæske. Der er lidt til at skåle i og lidt til den søde tand.

SIG DET MED BLOMSTER

Klassiske røde roser, bland selv buketter og dagens buket fra blomsterbinderne. Smut forbi Stalks & Roots, hvis der skal blomster på bordet.

AFRODISIAKUM

Østers et velkendt afrodisiakum, og et velkendt anbefaling hos Hav og Den Grønne Kutter, der begge har østers fra både Danmark og Frankrig.

SMAG PÅ KÆRLIGHEDEN

Slagterne står klar med møre bøffer, hvis der skal ekstra gods i serveringen. Torvets Slagter har wagyu, hos Cleaver’s Meat Market kan du få bavette og Slagter Lund anbefaler en god mørbrad.

SMÅ BIDDER, STORE FØLELSER

Går vejen til din bedre halvdels hjerte gennem maven, så start den romantiske middag med delikatesser fra Olivers & Co, der garanterer at Amors pil rammer plet.

.

FRANSKE FRISTELSER

Hos den franske bager Patisserie Marie France bugner montren med lækre macarons og hjerteformede kager til Valentinsdag.

.

FASTELAVN

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have. Sådan går den klassiske fastelavnssang, og vi kunne ikke være mere enige i budskabet, der troligt følges af hele byens bagere i disse dage.

Vi har selvfølgelig også et par bud på den farverige tradition, der hyldes i forskellige udgaver på torvet.

DEN GAMMELDAGS

Albatross & Venner byder på en gammeldags fastelavnsbolle med marcipanremonce, diplomatcreme, dyppet i 64 % chokoladeganache og toppet med salt.

UDKLÆDTE OG VELKENDTE

Smag en Valentines-donut med solbærmousse og vaniljecreme hos Sweet Valentine. Du kan også finde wienerbrøds-fastelavnsboller: en med flødeskum, vaniljecreme og jordbærsyltetøj, og en med chokolade og hindbær-/ribsmousse.

DEN MED SOLBÆR

Hos Coffee Collective kan du få en gammeldags med fyld af blød vaniljecreme og solbærmarmelade, overtrukket med chokoladeganache og et drys flagesalt.

DE SØDE OG DEN SYRLIGE

Hvis du er til boller med creme, skal du måske have fingrene i Norcinos forskellige udgaver. Du kan blandt andet lade dig friste af deres fastelavnsboller inspireret af othellolagkage eller limoncello, begge lavet på wienerbrødsdej.

GØR-DET-SELV-FASTELAVNSBOLLE

Skal årets fastelavnsboller være hjemmebagte, kan du give dem en smuk topping med tørrede blomster fra Asa Spice, der både har blå kornblomst, morgenfrue og rosenblade.

SLAGTERLAVNSBOLLE

Er du mere til det salte køkken, har Cleaver’s Meat Market lavet en slagterlavnsbolle af udbenede kyllingelår, Cumberland-fars med økogris, toppet med pancetta og salvie.

FASTELAVNSFLØDEBOLLER

Hos DeliDrop finder du fastelavns-flødeboller fra Ankers Chokolade. De kommer i to smagsvarianter: en med solbærskum, solbærcreme overtrukket med 70 % mørk chokolade og en med vaniljeskum, citroncreme og grand cru hvid chokolade.

DEN SPRØDE OG DEN BLØDE

OC Depot står klar med to varianter: en traditionel kardemommebolle med marcipan, vaniljecreme og mørk chokoladeovertræk eller en croissantdej fyldt med blommekompot, vaniljecreme og hvid chokoladeganache på toppen.

MED SMAG AF PISTACIE

Skal du lave dine egne fastelavnsboller, lokker Oliviers & Co med siciliansk pistaciecreme, der udgør et lækkert fyld, når det røres op med flødeskum. Find en opskrift her.

DEN MED BRUNET SMØR

Mangler du en opskrift på fastelavnsboller, kan du prøve Arla Unikas opgraderet version af en gammeldags, udviklet af dessertkok Elisabeth Madsen. Den er med brunet smør, karamelsten, remonce og vaniljecreme, dyppet i mørk chokoladeganache og drysset med havsalt. Find ingredienserne hos Arla Unika og opskriften her.


MORTENSAFTEN

Den saftige andesteg, de brunede kartofler, rødkålen og brun sovs i rigelige mængder hører ikke blot julen til. Mortensaften 10. november er en god undskyldning for at invitere familie eller venner på andemiddag før kalenderen viser december.

Her guides til den traditionelle mortensaftens menu med alle klassikerne.

På mortensaften fejrer man Sankt Martin, der var Morten Bisps oprindelige navn. Han blev udpeget som biskop i den franske by Tours i 300-tallet, men ville ikke have den fornemme titel og skjulte sig derfor i en gåsesti. Gæssene skræppede op og afslørede Sankt Martins skjulested, og derfor besluttede den nyudnævnte biskop, at gæssene hvert år på denne dato skulle lade livet og blive til gåsesteg.

Før i tiden var gæs dog både dyre og svære at få fat på i Danmark, og derfor blev mortensaftens gåsesteg så småt erstattet af andestegen. Anden har altså hovedrollen til mortensaften i dag. Også på torvet, hvor du kan finde alle ingredienserne til en velsmagende mortensaften.

STEGEN

Økologisk, dansk, fransk – du kan få det præcist, som du vil hos torvets stader, der har de rappe ænder til salg.

Bestil i stadet eller ring på:
Cleaver’s Meat Market: 51 14 44 89
Slagter Lund: 38 71 41 06
Torvets Slagter: 22 81 20 42
Kalu: 33 24 12 22
Ma Poule: 27 63 19 81

TILBEHØRET

Torvets grønthandler Solfrugt fylder kurvene med alt godt til stegen. Find Belle de boskoop æbler og svesker til fyldet. Eller giv den et sydeuropæisk twist med franske kastanjer og spanske clementiner. Du kan selvfølgelig også finde den uundværlige rødkål og kartoflerne ej at forglemme!

OPSKRIFTER TIL MORTENSAFTEN

Andebryst med orangesauce

Braiseret rødkål

  • « Go to Previous Page
  • Side 1
  • Side 2

høst sæsonens torvenyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Footer

besøg os hver dag

man-fre lør-søn

10-19 10-18

Nyd din morgenkaffe og bagerbrød fra kl. 7.
Nogle spisestader holder længere åbent.

Særlige åbningstider

Kontakt os

info@torvehallernekbh.dk

TorvehallerneKBH

Frederiksborggade 21

1360 København K

følg os

Facebook

Instagram

Nyhedsbrev

YouTube

  • Åbningstider
  • Find rundt
  • Nyhedsbrev
  • Presse
  • Historie
  • Jeudan
  • Arkitekten bag
  • Bliv stadeholder
  • Job
  • ANSVARLIGHED
  • Ordensregler
  • Persondatapolitik
  • Alle
  • I sæson
  • Højtid
  • Opskrifter
  • Torvevarer
  • Tips