• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
TorvehallerneKBH

TorvehallerneKBH

Hele byens spisekammer

  • Det sker
  • Stader
  • Torvevarer
  • Gavekort
  • Om os

Opskrift

DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)

15 g smør (Omegn & Venner)

1,5 spsk hvedemel

1,5 dl mælk (Omegn & Venner)

1 kogt hummer (Den Grønne Kutter)

2,5 dl hummerfond

2 spsk tomatpuré

1 dl fløde (Omegn & Venner)

1 spsk cognac  (Vino Fino eller Vinveto)

1 pakke optøet gyozadej (Den Kinesiske Købmand)

Hakket purløg til pynt (Solfrugt)

Salt & peber (ASA Spice)

SÅDAN GØR DU

  1. Smelt smørret, tilsæt melet, og rør det sammen. Tilsæt mælken lidt efter lidt, så der dannes en opbagt sauce. Smag til med salt og peber, og afkøl. Pil hummerkødet ud af skallerne, og hak det i mindre stykker. Vend det i den kolde sauce.
  2. Bring hummerfond i kog i en gryde. Tilsæt tomatpuré og fløde, og lad den koge ind, til den ønskede konsistens. Smag til med cognac, salt og peber.
  3. Kom en teskefuld hummerfyld på hvert stykke gyozadej, og fold dem sammen. Du kan eventuelt lave riller, men det er ikke nødvendigt. Læg de foldede dumplings i en damper på bagepapir, og damp i 4-5 minutter.
  4. Giv saucen en tur med en stavblender, anret de dampede dumplings på tallerkner, og hæld sauce og drys purløg over.

DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)

1 syltet drueagurk

½ æble (Solfrugt)

1/4 løg (Solfrugt)

3 spsk cremefraiche (Ma Poule)

3 spsk mayonnaise

2 tsk karry (ASA Spice)

1 tsk gurkemeje (ASA Spice)

5-6 marinerede sild  (Hav eller Den Grønne Kutter)

½ fennikel (Solfrugt)

3 æg (Omegn & Venner)

Rugbrød (Omegn & Venner)

Salt og peber (ASA Spice)

Evt. brøndkarse eller karse til pynt

SÅDAN GØR DU

  1. Hak drueagurken i grove stykker, skær æblet i små tern, og hak løget fint. Bland med cremefraiche, mayonnaise, karry og gurkemeje. Smag til med salt og peber.
  2. Skær sildene i fire stykker, og vend dem i karrydressingen. Snit fenniklen fint, gerne på et mandolinjern, og læg den eventuelt i isvand. Kog æggene i 7 minutter, til de er smilende,
    og dyp dem efterfølgende i koldt vand.
  3. Servér karrysilden på rugbrød toppet med halve æg, fennikel og urter.

TIL VINTERENS HØJTIDER

Mortensaften, adventsdage, familiefrokoster, juleaften og nytårsaften. Den sidste del af efteråret og den første del af vinteren byder på både store og små højtider. Vi har fået Nadia Mathiasen fra bloggen Foodfanatic til at se nærmere på en håndfuld velsmagende vinterretter af sæsonens bedste råvarer.

DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)

1 mellemstort rødkålshoved (Solfrugt)

2 små madæbler f.eks. Belle de Boskoop (Solfrugt)

50 g smør (Arla Unika)

1 dl god eddike, f.eks æblebalsamico (Oliviers & Co)

3 dl æblemost (Fresh Market)

50 g sukker

1 tsk salt

1 lille kanelstang (ASA Spice)

2 stk. stjerneanis (ASA Spice)

3-4 nelliker (ASA Spice)

SÅDAN GØR DU

  1. Tag de yderste blade af rødkålen, skær den i fire dele på langs, og snit den fint. Skræl æblerne, og riv dem.
  2. Smelt smørret i en gryde, og kom kålen i. Lad den stege, til den begynder at falde sammen, og kom nu de resterende ingredienser i gryden.
  3. Lad kålen simre under låg ved svag varme i ca. 20 minutter. Tag låget af, og lad den simre yderligere i 30-40 minutter, til væden næsten er fordampet.
  4. Smag til med ekstra eddike, sukker eller salt, hvis det er nødvendigt. Fjern eventuelt krydderierne inden servering.

TIP: Gør som ASA Spice og giv rødkålen et tvist! De anbefaler at pifte det klassiske tilbehør op med sumak – vil du også prøve det, så tilføj 1/2 dl af det aromatiske krydderi.

DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)

1 lille spidskål (Solfrugt)

½ rødløg (Solfrugt)

½ bdt. koriander (Solfrugt)

2 spsk. olivenolie (Oliviers & Co)

2-3 spsk. limesaft

1 nip sukker

400 g lammekød i strimler, f.eks. kølle (Slagter Lund eller Torvets Slagter)

Olie til stegning (Oliviers & Co)

1 spsk. shawarmakrydderi (ASA Spice)

2 dl hummus

4 fladbrød

Salt og peber (ASA Spice)

SÅDAN GØR DU

  1. Snit spidskålen og rødløget fint, og hak korianderen groft. Vend alle tre dele med olivenolie, limesaft, sukker, salt og peber.
  2. Varm lidt olie på en pande, og brun kødet sammen med shawarmakrydderiet. Smag til med salt og peber.
  3. Lun fladbrødene, og smør dem med hummus. Top med spidskålssalat og krydret lam.

Skal juleanden tilberedes på en (and)erledes måde? Prøv Nadia Mathiasens bud på andebryst med en nem orangesauce.

Mortensaften, adventsdage, familiefrokoster, juleaften og nytårsaften. Den sidste del af efteråret og den første del af vinteren byder på både store og små højtider. Vi har fået Nadia Mathiasen fra bloggen Foodfanatic til at se nærmere på en håndfuld velsmagende vinterretter af sæsonens bedste råvarer.

DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)

2 store andebryster (Cleaver’s Meat Market)

3 spsk. sukker

1,5 spsk. hvidvinseddike (Oliviers & Co)

2 økologiske appelsiner (Solfrugt)

2 dl friskpresset appelsinsaft (Fresh Market)

4 dl andefond

25 g koldt smør i tern

Salt og peber (ASA Spice)

SÅDAN GØR DU

  1. Rids fedtet på andebrysterne, og gnid det med groft salt. Brun andebrysterne med skindsiden nedad på en tør pande, skru ned for blusset, og vend andebrysterne. Lad dem stege færdig i cirka 8-10 minutter, til de er rosa. Tiden afhænger af andebrysternes tykkelse. Lad dem til sidst hvile inden udskæring.
  2. Smelt sukkeret på en pande ved jævn varme, tilsæt eddike, appelsinskal (revet eller i strimler) og appelsinsaft. Lad det simre, til halvdelen af væden er fordampet. Tilsæt nu andefond, og kog atter ind, til halvdelen er fordampet.
  3. Tag panden af varmen, og pisk kolde smørtern i en efter en – smag til med salt og peber. Skær appelsinerne ud i fileter, og tilsæt dem inden servering.

TIP: En god hjemmelavet rødkål smager bare bedre. Prøv denne braiserede rødkål med vinterens krydderier.

DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)

300 g gulerødder (Solfrugt)

300 g pastinakker (Solfrugt)

2 fed hvidløg (Solfrugt)

1 stort løg (Solfrugt)

3 spsk olie (Stigs Oliven)

1 spsk stødt ingefær (ASA Spice)

1/2 tsk stødt lemondrop chili (ASA Spice)

1 spsk stødt koriander (ASA Spice)

1 spsk urtebouillon

750 ml kogende vand

1 dåse kokosmælk

1 potte thaibasilikum

Salt og peber (ASA Spice)

SÅDAN GØR DU

  1. Skræl rodfrugterne, og skær dem i tern. Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Varm en tykbundet gryde op, og tilsæt ingefær, koriander og chili.
  2. Lad det få varmen et minuts tid – krydderierne må ikke brænde. Tilsæt nu olie og grøntsagerne. Steg i 5-7 minutter.
  3. Bland urtebouillon med vand, og hæld det i gryden. Lad det småkoge i 15-20 minutter, og tilsæt kokosmælk. Tag gryden af blusset, og blend suppen med en stavblender.
  4. Smag til med salt og peber, og server suppen med thaibasilikum og gerne en håndfuld croutoner.

I de kolde måneder kan du varme dig på denne smagsfulde suppe, som Julian fra Asa Spice har tilberedt med en masse krydderier fra stadet.

  • « Go to Previous Page
  • Side 1
  • Interim pages omitted …
  • Side 15
  • Side 16
  • Side 17
  • Side 18
  • Side 19
  • Go to Next Page »

høst sæsonens torvenyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Footer

besøg os hver dag

man-fre lør-søn

10-19 10-18

Nyd din morgenkaffe og bagerbrød fra kl. 7.
Nogle spisestader holder længere åbent.

Særlige åbningstider

Kontakt os

info@torvehallernekbh.dk

TorvehallerneKBH

Frederiksborggade 21

1360 København K

følg os

Facebook

Instagram

Nyhedsbrev

YouTube

  • Åbningstider
  • Find rundt
  • Nyhedsbrev
  • Presse
  • Historie
  • Jeudan
  • Arkitekten bag
  • Bliv stadeholder
  • Job
  • ANSVARLIGHED
  • Ordensregler
  • Persondatapolitik
  • Alle
  • I sæson
  • Højtid
  • Opskrifter
  • Torvevarer
  • Tips