• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
TorvehallerneKBH

TorvehallerneKBH

Hele byens spisekammer

  • Det sker
  • Stader
  • Torvevarer
  • Gavekort
  • Om os

Opskrift

NEM MAD PÅ 25 MINUTTER

De fleste af os har en hverdag, hvor der ikke altid er overskud til lange indkøb og mange timer bag gryderne. Men du behøver ikke gå på kompromis med kvaliteten af dit måltid af den grund. Og slet ikke i sommerhalvåret. Her er det enkle nemlig en kunst i sig selv. Vi har fået Nadia Mathiassen fra bloggen Foodfanatic til at vise dig, hvordan du bakser en nem og velsmagende ret sammen på rekordtid.

DET SKAL DU BRUGE

500 g grønne asparges (Solfrugt)

6 dl lys hønsefond

1 spsk ramsløgsolie

1 løg (Solfrugt)

2 fed hvidløg (Solfrugt)

1 håndfuld babyspinat (Solfrugt)

30 g smør (Arla Unika)

Salt og peber (ASA Spice)

SÅDAN GØR DU

  1. Trim aspargesene, og snit stænglerne i små stykker. Efterlad hovederne hele, og sæt dem til side. Pil og hak løg og hvidløg, og smelt smørret i en gryde. Tilsæt løg og hvidløg, sautér et par minutter, uden at det tager farve, og tilsæt så de snittede asparges og fonden.
  2. Bring gryden i kog, og lad det hele simre, til aspargessnitterne lige akkurat er møre. Tilsæt babyspinat, og blend suppen. Hæld den eventuelt igennem en finmasket si. Smag til med salt og peber.
  3. Damp eller kog aspargeshovederne, og kom dem i suppen lige inden servering. Hæld en anelse ramsløgsolie over.

NEM MAD PÅ 25 MINUTTER

De fleste af os har en hverdag, hvor der ikke altid er overskud til lange indkøb og mange timer bag gryderne. Men du behøver ikke gå på kompromis med kvaliteten af dit måltid af den grund. Og slet ikke i sommerhalvåret. Her er det enkle nemlig en kunst i sig selv. Vi har fået Nadia Mathiassen fra bloggen Foodfanatic til at vise dig, hvordan du bakser en nem og velsmagende ret sammen på rekordtid.

DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)

500 g pasta penne (Il Mattarello)

300 g bløde chorizopølser* (Deli Del Toro)

1 tsk fennikelfrø (ASA Spice)

100 g soltørrede tomater

1 rød chili

1 løg (Solfrugt)

4 fed hvidløg (Solfrugt)

3 spsk tomatpuré

2,5 dl fløde (Omegn & Venner)

Revet parmesan (Ma Poule)

Oregano til pynt (ASA Spice)

Olivenolie (Stigs Oliven)

Salt og peber (ASA Spice)

* Kan erstattes med 200 g almindelig chorizo, men undgå den skiveskårne.

SÅDAN GØR DU

  1. Kog pastaen i letsaltet vand, til den er al dente. Kassér pølseskindet, og sæt farsen til side. Hvis du bruger en hård chorizopølse, skal den skæres i grove tern.
  2. Hak chili, løg og hvidløg, og skær de soltørrede tomater i små stykker. Varm lidt olie i en pande, og fordel chorizofarsen i små klumper på panden. Steg dem, til de begynder at blive gyldne, og tilsæt fennikelfrø. Steg videre et minuts tid, og kom nu løg og hvidløg på panden. Steg videre til løgene er klare, og tilsæt tomatpuré, soltørrede tomater og fløde.
  3. Vend pandens indhold sammen, og smag til med salt og peber samt eventuelt et nip sukker. Bland pandens indhold sammen med den kogte pasta, og top med oregano og parmesan. Servér med godt brød og en god salat.

NEM MAD PÅ 25 MINUTTER

De fleste af os har en hverdag, hvor der ikke altid er overskud til lange indkøb og mange timer bag gryderne. Men du behøver ikke gå på kompromis med kvaliteten af dit måltid af den grund. Og slet ikke i sommerhalvåret. Her er det enkle nemlig en kunst i sig selv. Vi har fået Nadia Mathiassen fra bloggen Foodfanatic til at vise dig, hvordan du bakser en nem og velsmagende ret sammen på rekordtid.

DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)

1,5 kg blåmuslinger (Hav)

En lille håndfuld bredbladet persille (Solfrugt)

2 stængler bladselleri (Solfrugt)

1 lille løg (Solfrugt)

1 gulerod (Solfrugt)

4 fed hvidløg (Solfrugt)

1 fennikel (Solfrugt)

Olie (Oliviers & Co)

1 glas hvidvin (Vino Fino eller Vinveto)

Peber (ASA Spice)

SÅDAN GØR DU

  1. Rens blåmuslingerne under rindende vand, og giv de åbne et bank mod bordpladen. Kassér dem, hvis de ikke lukker sig.
  2. Pil og hak løg og hvidløg. Pluk persillen, og hak den fint. Skær fennikel, selleri og gulerod i tern.
  3. Sautér grøntsagerne i olie i en stor gryde et par minutter, uden at de tager farve. Tilsæt hvidvin, og bring gryden i kog. Tilsæt nu muslinger og et drys peber, og damp dem under låg, til de alle sammen har åbnet sig. Det tager cirka 4-5 minutter. Vend til sidst persille i. Servér eventuelt blåmuslingerne med godt brød eller sprøde fritter.

DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)

1 bdt. grønne asparges (Solfrugt)

1 håndfuld revet krystalost eller anden hård, lagret ost (Ma Poule)

Ærteskud og radiser (Solfrugt)

2 æg  (Omegn & Venner)

2 æggeblommer

150 g smør  (Omegn & Venner)

250 g hvedemel

1 dl ricotta (Ma Poule)

1 dl creme fraiche (Ma Poule)

1 skalotteløg (Solfrugt)

Salt og peber  (ASA Spice)

SÅDAN GØR DU

1. Smuldr smørret ud i hvedemelet, til det ligner brødkrummer. Tilsæt et nip salt, og saml dejen med det ene æg samt en skefuld koldt vand, hvis det er nødvendigt. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile på køl i en time. Rul den herefter ud på et stykke bagepapir til en cirka 30 centimeter stor cirkel.

2. Pisk æggeblommerne med ricotta, creme fraiche, revet ost, salt og peber. Pil og hak skalotteløget, og vend det i blandingen. Trim aspargesene, og skær dem i ca. 3 centimeter stykker.

3. Fordel ricottablandingen på tærtedejen, men hold de yderste 5-6 centimeter fri. Top med asparges, og fold kanterne ind over fyldet. Pensl kanterne med sammenpisket æg, og bag ved 200 grader i 30 minutter. Pynt med ærteskud, radiser og lidt ekstra revet ost.

DET SKAL DU BRUGE (4 PERSONER)

400 g pillede, mellemstore rejer (Hav eller Den Grønne Kutter)

1 tsk Fajita-krydderiblanding (ASA Spice)

20 majstortillaer

2 fed hvidløg (Solfrugt)

Olivenolie til stegning (Stigs Oliven)

2 avocadoer (Solfrugt)

2 lime (Solfrugt)

Salt og peber (ASA Spice)

Mangosalsa

2 spiseklare mangoer (Solfrugt)

1 bdt. koriander

1-2 chilipebere

4-5 cherry- eller cocktailtomater (Solfrugt)

1 lille rødløg (Solfrugt)

1-2 lime (Solfrugt)

SÅDAN GØR DU

  1. Pil og hak hvidløget. Varm lidt olie i en pande, og steg hvidløget ved jævn varme i et minuts tid. Tilsæt rejer og Fajita-krydderi. Steg videre til rejerne lige akkurat er gennemstegte.
  2. Skær skrællen af mangoerne, og skær dem i tern. Skær tomaterne i små stykker, og pil og hak rødløget. Snit korianderen, og hak chilipeberen. Gem eventuelt lidt hele blade til pynt. Bland det hele sammen, og smag til med limejuice, salt og peber.
  3. Lun majstortillaerne i sølvpapir i ovnen, og skær avocadoerne i skiver. Anret rejer, mangosalsa, korianderblade og avocado ovenpå. Servér med limebåde.

Opskriften er udviklet i samarbejde med Nadia Mathiasen fra foodfanatic.dk

  • « Go to Previous Page
  • Side 1
  • Interim pages omitted …
  • Side 17
  • Side 18
  • Side 19

høst sæsonens torvenyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Footer

besøg os hver dag

man-fre lør-søn

10-19 10-18

Nyd din morgenkaffe og bagerbrød fra kl. 7.
Nogle spisestader holder længere åbent.

Særlige åbningstider

Kontakt os

info@torvehallernekbh.dk

TorvehallerneKBH

Frederiksborggade 21

1360 København K

følg os

Facebook

Instagram

Nyhedsbrev

YouTube

  • Åbningstider
  • Find rundt
  • Nyhedsbrev
  • Presse
  • Historie
  • Jeudan
  • Arkitekten bag
  • Bliv stadeholder
  • Job
  • ANSVARLIGHED
  • Ordensregler
  • Persondatapolitik
  • Alle
  • I sæson
  • Højtid
  • Opskrifter
  • Torvevarer
  • Tips