• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
TorvehallerneKBH

TorvehallerneKBH

Hele byens spisekammer

  • Det sker
  • Stader
  • Torvevarer
  • Gavekort
  • Om os

Opskrift

4 personer | 30 min

Denne variant af den klassiske tarte flambée er lidt anderledes, end man normalt kender den, men den smager himmelsk og er af samme årsag stærkt vanedannende.

DET SKAL DU BRUGE

2 pizzadeje
1½ dl creme fraiche (50 %) (Ma Poule)
2 skalotteløg, i meget tynde skiver (Solfrugt)
3 bdt grønne asparges (Solfrugt)
2 spsk olivenolie (Oliviers & Co)
100 g rødkitost (Arla Unika)
120 g pata negra, i skiver (Deli del Toro)
sort peber, friskkværnet (Asa Spice)
salt (Asa Spice)

SÅDAN GØR DU

  1. Kom to bageplader i ovnen med bagsiden opad, og tænd den på 250 °C varmluft.
  2. Mens ovnen varmer op, ruller du dejene ud i ovale former på bagepapir. Brug lidt mel, så de ikke sidder fast.
  3. Fordel nu din creme fraiche jævnt over dejene, og kom løgskiverne på i et jævnt lag, inden du drysser med salt og peber.
  4. Knæk enderne af aspargesene, og læg de hele asparges i fine rækker på dejene.
  5. Dryp med olivenolie, drys med salt og peber, og fordel osten på dejene.
  6. Bag din tarte flambée på bagsiden af de varme bageplader i cirka 10 minutter, til de har taget farve, og osten er smeltet. Fordel så pata negraen på brødet, og servér med det samme.

Nyd gerne en Pinot Gris fra Alsace til retten.

Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.

8 håndmadder | Forberedelsestid: 30 minutter – Tilberedningstid: 5 timer

Et påskebordet kalder på en dejlig hønsesalat, og måske endda en som er blevet hyldet som til årets innovative produktpris til Sol Over Gudhjem. Michel fra Rørt er manden bag opskriften, hvor hvide asparges, hønse-boullion og kyllingeskind fuldender genistregen. Værsgo og nyd hønsesalaten, hvor der hverken spares eller spildes.

DET SKAL DU BRUGE

1 hel kylling (økologisk er bare bedre og mere smagfuld) (Cleavers Meat Market)
1 løg (Solfrugt)
1 gulerod (Solfrugt)
3 laurbærblade
150 g spisekartofler (Solfrugt)
200 g champignon (Solfrugt)
200 g hvide friske asparges (Solfrugt)
200 g mayonnaise (gerne hjemmerørt)
150 g creme fraiche 38% (Omegn og Venner)
Saften fra en citron (Solfrugt)
Salt
Peber

SÅDAN GØR DU

  1. Patér kylling i grove stykker. Skær løg og gulerod i grove stykker. Kom det hele i en gryde vand, der akkurat dækker. Tilsæt laurbær. Bring det i kog, og lad det simre let i 30 minutter.
  2. Tag alt kylling op, og lad det køle lidt. Pil alt kød af – både på lår, bryst, vinger, ryg. Stil kødet på køl. Smid lårknogler og skog tilbage i gryden– og lad det simre videre i en time. I den sidste halve time koges kartoflerne med og i de sidste 5 minutter koges de skrællede hvide asparges med (hvis du bruger dem fra dåse ska de dog ikke koges med).
  3. Si væden og kassér urter og skrog – kartoflerne og asparges sættes på køl. Lad væden simre videre uden låg, således at den reduceres helt ind til en smagfuld koncentreret bouillon. Der skal kun være ca. ½ dl tilbage og konsistensen skal være ret tyk – ja nærmest som en sovs.
  4. Blend de kogte kartofler med bouillonen og køl ned.
  5. Rør den nedkølelede pure sammen med mayo og creme fraiche.
  6. Rør blandingen sammen med den pillede kylling, svampe og asparges.
  7. Smag til med saften fra en citron samt salt og peber.
  8. Server med noget godt brød og top eventuelt med lidt urter såsom kørvel og estragon.

TIP:

Pil eventuelt skindet af kyllingen før tilberedning, og ”fold” det mest muligt ud på et stykke bage-papir. Bag i ovn ved 200 grader i 20 minutter eller indtil det bliver helt sprødt og gyldent. Drys med lidt salt. Perfekt at komme ovenpå din hønsesalat-mad.

Billedet er taget af Marie Louise Munkegaard.

4 personer | 15 minutter + 1 døgn til mayonnaise (hvis du laver den med kamille)

Dåsemad er helt genialt. Særligt når tiden er knap. Rør en god mayonnaise, køb et godt
brød og en citron, og så er du faktisk i gang med en uformel, men superlækker forret til
mange eller få.

DET SKAL DU BRUGE

4-6 forskellige slags dåsefisk (eks. ansjoser, sardiner, caviar og hjertemuslinger) (Rørt / Omegn & Venner)
8 skiver lyst brød (evt. surdejsbrød) (Albatross & Venner)
1 økologisk citron, halveret, grillet/stegt på skærefladen (Solfrugt)

Kamillemayonnaise

1 spsk tørrede kamilleblomster (ASA Spice)
2 dl smagsneutral olie (Oliviers & Co)
2 pasteuriserede æggeblommer, tempererede
1 tsk dijonsennep (Ma Poule)
1 spsk citronsaft
evt. olivenolie (Oliviers & Co)
salt

SÅDAN GØR DU

  1. Start med at lave din kamillemayonnaise. Det gør du ved at komme kamilleblomsterne i olien og lade dem stå ved stuetemperatur et døgns tid. Sigt herefter blomsterne fra olien, og stil til side.
  2. Pisk æggeblommer, sennep, citronsaft og lidt salt sammen til en ensartet masse.
  3. Når det er gjort, pisker du langsomt kamilleolien i æggemassen, til konsistensen er som en cremet mayonnaise.
  4. Smag til med salt og eventuelt en lille smule olivenolie og citronsaft.
  5. Åbn alle dåserne, og anret dem eventuelt på et stort spækbræt.
  6. Lun brødet, og servér det hele med kamillemayonnaise og grillet citron til.

Nyd gerne en mousserende vin (eks. Cremant du Jura) til.

Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.

4 personer | 60 min

Pandekager til voksne – det er lige præcis, hvad det her er. Der er masser af kraft i grundsmagene, og pandekagerne bør serveres med en stor kugle is til.

DET SKAL DU BRUGE

Pandekager

3 æg
½ dl øl
4 dl sødmælk
½ tsk salt (ASA Spice)
50 g sukker
2 tsk kardemomme, stødt (ASA Spice)
1 økologisk mandarin, skallen (eller citron eller appelsin) (Solfrugt)
125 g hvedemel
50 g smør til bagning (Arla Unika)

Sauce

100 g sukker
½ dl mørk rom (Noorbohandelen)
75 g pistacienødder (Exotic Mix)
75 g sultanas (Exotic Mix)
4 økologiske mandariner, saft og skal (Solfrugt)
2 spsk smør (Arla Unika)

SÅDAN GØR DU

  1. Når du skal lave dine pandekager, pisker du alle ingredienserne sammen undtagen mel.
  2. Herefter drysser du melet i under konstant omrøring. Lad dejen hvile i minimum 30 minutter, inden du skal til at bage.
  3. Bag pandekagerne i smør på en pande.
  4. Når de er færdige, folder du dem i kvarter og gør dem klar til saucen.
  5. Smelt nu sukkeret, så det bliver til brusende karamel.
  6. Tilsæt halvdelen af rommen, og antænd den. Når flammerne har lagt sig, tilsætter du pistacienødderne og dine sultanas sammen med revet skal fra mandarinerne.
  7. Kom nu mandarinsaften og smørret ved, og kog det hele sammen til en blank sauce.
  8. Til sidst kommer du pandekagerne i saucen, tilsætter resten af rommen og flamberer dem.
  9. Servér med det samme.

Nyd gerne PX Sherry til pandekagerne.

Tip: Servér eventuelt med en god vaniljeis.

Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.

4 personer | 150 min

Rå fisk er elegant, sundt og velsmagende. Særligt de federe fisk fungerer rigtig godt rå på grund af konsistensen. Ved at brænde overfladen får man en elegant grillet smag, mens den rå fornemmelse og fedme i fisken fremstår tydeligt. Servér gerne med en lækker mayonnaise til. Eventuelt lavet på chili eller wasabi.

DET SKAL DU BRUGE

Sashimi

sukker
200 g lakseryg (Den Grønne Kutter)
200 g hamachi (Den Grønne Kutter)
salt
2 spsk sesam
1 tsk flagesalt
2 avocadoer (Solfrugt)
limesaft
evt. ½ agurk (eller 2 skoleagurker) (Solfrugt)

Aromatisk soja

100 g syltet ingefær
2 dl soja (Den Kinesiske Købmand)
1 lime, saften
2 cm frisk ingefær, revet (Solfrugt)
2 spsk ristet sesamolie (Den Kinesiske Købmand)
1 rød chili, i skiver (Solfrugt)
2 forårsløg, i tynde skiver (Solfrugt)

SÅDAN GØR DU

  1. Drys et meget tyndt lag sukker over fisken, og lad den stå i 10 minutter, til væsken begynder at få overfladen på fisken til at glinse.
  2. Krydr herefter fisken med et lige så tyndt lag salt, og lad fisken trække overdækket i køleskabet i minimum 2 timer.
  3. Lav nu den aromatiske soja ved at blande syltet ingefær, soja, limesaft, frisk ingefær, sesamolie, rød chili og forårsløg sammen og lade det trække i minimum 30 minutter.
  4. Tag herefter fiskestykkerne ud, og brænd dem på oversiden med en gasbrænder af samme type, som du ville bruge til at lave en crème brûlée.
  5. Skær fisken ud i ½ centimeter tykke skiver.
  6. Rist sesammen på en tør pande, til den er gyldenbrun. Lad den køle af, og bland den med salt.
  7. Skær avocado i pæne skiver, og dryp dem med lidt limesaft. Drys også avocadostykkerne med lidt ristet sesam. Flæk agurken på langs, og skær den i tynde, skrå skiver.
  8. Anret nu fisk, avocado og agurk på et smukt fad, og servér den resterende sesam og den aromatiske soja ved siden af.

Nyd gerne sake til retten.

Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.

4 personer | 10 min

Når tiden er knap, men du har lyst til en lækker finale, så er affogato den helt rigtige servering. Desserten er ustyrlig lækker og nem at give sig i kast med. Det kræver bare, at varerne er købt, og at lysten er der.

DET SKAL DU BRUGE

4 spsk mørk rom (Noorbohandelen)
4 tsk rørsukker
4 kugler vaniljeis (Maggis)
4 dobbelte espressoer (Coffee collective)
50 g mørk chokolade (70 %), revet (Summerbird)

SÅDAN GØR DU

  1. Kom 1 spiseskefuld rom og 1 teskefuld rørsukker i fire kopper.
  2. Tilsæt nu 1 kugle vaniljeis i hver kop, kør en dobbelt espresso over hver kugle is, og drys til sidst chokolade over.
  3. Servér med det samme.

Nyd gerne en fransk rom til retten.

Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.

  • « Go to Previous Page
  • Side 1
  • Interim pages omitted …
  • Side 4
  • Side 5
  • Side 6
  • Side 7
  • Side 8
  • Interim pages omitted …
  • Side 19
  • Go to Next Page »

høst sæsonens torvenyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Footer

besøg os hver dag

man-fre lør-søn

10-19 10-18

Nyd din morgenkaffe og bagerbrød fra kl. 7.
Nogle spisestader holder længere åbent.

Særlige åbningstider

Kontakt os

info@torvehallernekbh.dk

TorvehallerneKBH

Frederiksborggade 21

1360 København K

følg os

Facebook

Instagram

Nyhedsbrev

YouTube

  • Åbningstider
  • Find rundt
  • Nyhedsbrev
  • Presse
  • Historie
  • Jeudan
  • Arkitekten bag
  • Bliv stadeholder
  • Job
  • ANSVARLIGHED
  • Ordensregler
  • Persondatapolitik
  • Alle
  • I sæson
  • Højtid
  • Opskrifter
  • Torvevarer
  • Tips