KAMMUSLINGER MED PARMESAN OG TRØFFEL
4 personer | 35 min
Den her servering er perfekt som tilbehør til de fleste retter. Særligt fede retter fra det
sydeuropæiske køkken. Husk at omfavne bitre smage – de er med til at løfte måltidet til
nye højder!
DET SKAL DU BRUGE
4 levende kammuslinger i skal
(bed fiskehandleren om
at rense dem) (Hav eller Den Grønne Kutter)
2 spsk olivenolie (Oliviers & Co)
1 potte blomsterkarse (Solfrugt)
50 g parmesan (Salumeria)
1 lille trøffel, hvid eller sort (Ma Poule)
salt
SÅDAN GØR DU
- Åbn kammuslingerne, og skær forsigtigt kammuslingen fri
fra den flade skal med en lang kniv. Sørg for, at kniven er i
kontakt med skallen hele tiden. - Grav nu kammuslingerne ud med en ske. Bevar selve
muslingen og rognen. Skyl, hvis det er nødvendigt. - Drys kammuslingerne med et meget tyndt lag fint salt, og
lad dem stå i 20 minutter, inden du skærer dem i tynde
skiver. - Vask skallerne godt inden anretningen.
- Fordel kammuslingerne i skallerne, og dryp dem med lidt
olivenolie. - Til sidst anretter du
Nyd gerne en mousserende italiensk vin (eks. Franciacorta
fra Lombardiet) til retten (VinVeto)
Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere her.