• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
TorvehallerneKBH

TorvehallerneKBH

Hele byens spisekammer

  • Det sker
  • Stader
  • Torvevarer
  • Gavekort
  • Om os

Opskrift

4 personer | 30 min

Tomaternes mange former og farver er altid en fryd for øjet. Inspireret af middelhavskøkkenet bliver de i den her ret drysset med de bedste oliven og kapers. Som den store finale afrundes retten med gode olier, eddiker, ost og urter, og der er ikke mange serveringer, der kan spises så ofte som den her. Tomatsalat er altid et godt valg (når tomaterne er i sæson, selvfølgelig).

DET SKAL DU BRUGE

800 g blandede tomater, gule, røde, store og små (Solfrugt)
50 g soltørrede tomater (Oliviers & Co)
150 g blandede oliven (Oliviers & Co)
1 rødløg, skåret i tynde skiver (Solfrugt)
2 spsk kapers (Oliviers & Co)
½ tsk sukker
2 tsk salt
4 spsk mild olivenolie (Oliviers & Co)
2 spsk lagret balsamico (Oliviers & Co)
1 håndfuld friske urter (oregano, merian, estragon, basilikum, persille) (Solfrugt)
2 store friske mozzarellaer (ko eller bøffel) (Salumeria)
sort peber, friskkværnet (Asa Spice)

SÅDAN GØR DU

  1. Skær tomater og soltørrede tomater ud i alle mulige størrelser og stykker, inden du anretter dem pænt på et stort fad sammen med oliven, løg og kapers.
  2. Drys nu med lidt sukker, salt og peber, og dryp med olivenolie samt lagret balsamico.
  3. Lad tomaterne marinere i minimum 20 minutter, og fordel urterne og mozzarellaen over salaten.

Nyd gerne en Provence-rosé til retten.

Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.

4 personer | 60 min

Lad os hylde det fede mejeris lyksaligheder. Creme fraiche 60 % er simpelthen så lækkert. I denne ret bager du en simpel mazarin og bruger den som transportmiddel for creme fraichen. Bær er altid lækre, men dem kan du i den her opskrift skifte ud med alt muligt andet. Du kan også overtrække bunden med en skøn mørk chokolade.

DET SKAL DU BRUGE

150 g sukker
150 g marcipan (Summerbird)
150 g blødt smør, i tern (Arla Unika)
3 æg (Omegn og Venner)
75 g hvedemel
1 vaniljestang (ASA Spice)
1 spsk flormelis
3 dl creme fraiche (60 %) (Omegn og Venner)
400 g blandede bær (Rokkedyssegaard)

SÅDAN GØR DU

  1. Start med at røre sukker og marcipan godt sammen.
  2. Tilsæt smørret i små mængder, og rør også æggene i ét ad gangen, til du opnår en luftig og ensartet masse.
  3. Når massen er ensartet, vender du melet forsigtigt i og kommer massen i en smurt form, som du bager ved 200 °C i 15-20 minutter.
  4. Tag formen ud, og lad mazarinbunden køle helt ned.
  5. Flæk nu vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og mas dem ned i 1 spiseskefuld flormelis.
  6. Vend vaniljesukkeret i creme fraichen, og stil den på køl.
  7. Rens alle bærrene, og skær dem lidt vilkårligt og groft ud i forskellige former.
  8. Anret kagen med creme fraiche og bær, inden du drysser lidt flormelis over lige inden servering.

Nyd gerne en mild, sort te med bær til kagen.

Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.

4 personer | 120 min

Den her dessert skal du lave af dine yndlingsjordbær. Jordbær med fløde er ikke bare jordbær med fløde. Der er simpelthen en kæmpe kvalitetsforskel på de forskellige jordbærsorter og i øvrigt også på fløden, der skal bruges. Lad både bær og fløde trække med vanilje i god tid for at opnå en dyb og raffineret vaniljesmag.

DET SKAL DU BRUGE

1 vaniljestang (ASA Spice)
2 dl fløde (48 %) (Arla Unika)
2 spsk rørsukker
400 g jordbær (eks. Sweet Eve) skåret i kvarter (Rokkedyssegaard)
1 potte jernurt (Solfrugt)

SÅDAN GØR DU

  1. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab vaniljekornene ud.
  2. Kom vaniljestangen og halvdelen af kornene i fløden, og stil den på køl et par timer.
  3. Når det er gjort, maser du den anden halvdel af kornene sammen med rørsukkeret. Vend vaniljesukkeret om jordbærrene i en skål, og lad dem marinere i 30 minutter.
  4. Anret til sidst jordbær og jernurt i fire iskolde skåle, og hæld den kølige vaniljefløde over jordbærrene ved bordet.

Nyd gerne tokaj (ungarsk dessertvin) til retten.

Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.

4 personer | 20 min

I den her ret kan majsens sødme sagtens konkurrere med styrken fra chilien og osten. Det er en hyggespise, og den skal spises med fingrene. Perfekt til grillsæsonen, men også til en regnvejrsdag med vinduerne åbne.

DET SKAL DU BRUGE

4 majskolber med blade (Solfrugt)
2 spsk creme fraiche (Arla Unika)
1 tsk knust koriander (Asa Spice)
1 lime, saft og skal (Solfrugt)
1 fed hvidløg (Solfrugt)
1 tsk chipotle (Asa Spice)
1 dl sesamfrø, ristede (Den Kinesiske Købmand)
75 g lagret comté, revet (Ma Poule)
2 spsk purløg, hakket (Solfrugt)
½ tsk Piment d’Espelette (eller chipotle) (Asa Spice)
flagesalt (Asa Spice)

SÅDAN GØR DU

  1. Tænd ovnen på 230 °C, og læg kolberne på en rist midt i ovnen, mens den varmer op.
  2. Lad dem bage i cirka 15 minutter.
  3. Bland nu creme fraichen med koriander, limesaft, revet hvidløg, chipotle og revet limeskal.
  4. Fold bladene ned om majsene, og brug dem som ’håndtag’.
  5. Smør til sidst majsene ind i dressingen, og drys med flagesalt, sesam, comté, purløg og Piment d’Espelette. Spis
    majsene med det samme.

Nyd gerne en øl (eks. rød IPA) til retten.

Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.

4 personer | 20 min

Grønt med fart på! Her kommer der smæk på smagen og farverne. Der er nemlig ingen grund til at fedtspille, når de grønne bønner skal smages til. Ras el Hanout skal doseres med forsigtighed, men giv den, hvad den kan trække.

DET SKAL DU BRUGE

500 g haricots verts (Solfrugt)
4 spsk olivenolie (Oliviers & Co)
1 lime (Solfrugt)
1 fed hvidløg (Solfrugt)
1 tsk Ras el Hanout (ASA Spice)
1 tsk salt
2 spsk mynte, grofthakket (Solfrugt)
100 g feta (Omegn og Venner)
50 g saltede cashewnødder, ristede (Exotic Mix)

SÅDAN GØR DU

  1. Blancher dine bønner i kogende, saltet vand i 3-5 minutter, til bønnerne er møre uden at være bløde. Når de er færdige, køler du dem hurtigt ned.
  2. Bland nu en dressing af olivenolie, limesaft, revet hvidløg, Ras el Hanout og salt.
  3. Vend bønnerne i dressingen, og anret dem med mynte, feta og de ristede cashewnødder på toppen.
  4. Drys med salt, og dryp med lime.

Nyd gerne en øl (eks. rød IPA) til retten (Mikkeller and Friends).

Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.

4 personer | 40 min

At lave sine egne tacos er både nemt og hyggeligt. Denne opskrift er med majsmel, som de for det meste bruger i Mexico. Dejen er porøs og føles lidt anderledes end det, man kender fra hvededeje. Og så en lille advarsel: Får man først smag for det originale mexicanske køkken, er der ingen vej tilbage – det er supersmagfuldt!

DET SKAL DU BRUGE

Fisk
1 spsk olivenolie (Oliviers & Co)
1 lime, saften (Solfrugt)
1 spsk spidskommen (ASA Spice)
1 tsk tørret oregano (ASA Spice)
1 tsk røget paprika (ASA Spice)
½ tsk tørret chili (ASA Spice)
2 tsk salt
4 kulmulefileter a 150 g (Hav)


Tacosauce
1 dl mayonnaise
1 dl creme fraiche (38 %) (Omegn og Venner)
1 lime, saften (Solfrugt)
1 fed hvidløg, revet (Solfrugt)
ca. ½ tsk tørret chipotle
salt


Tacos
250 g majsmel
430 ml vand
1 tsk salt


Toppings
2 avocadoer, i tynde skiver (Solfrugt)
½ spidskål, i tynde strimler (Solfrugt)
8 San Marzano-tomater, hakkede (Solfrugt)
1 rødløg, i tynde skiver (Solfrugt)
1 bdt koriander (Solfrugt)
2 lime, i kvarter med skal (Solfrugt)
1 chili, i skiver (Solfrugt)

SÅDAN GØR DU

  1. Start med fisken: Rør olie, lime og alle krydderierne sammen. Vend fiskestykkerne i marinaden, og stil dem til side i 20 minutter.
  2. Lav din sauce ved at røre alle ingredienserne sammen og smage til med salt og chipotle.
  3. Når du skal lave dine tacos, blander du mel, vand og salt i 2-3 minutter, indtil det bliver en blød, ensartet dej. Lad dejen hvile i 20 minutter.
  4. Form nu små kugler på cirka 50 gram, og pres dem lidt flade.
  5. Rul dem ud til tynde pandekager, og steg dem én ad gangen ved høj varme på en tør pande – brug eventuelt et tacojern. De skal have cirka 30 sekunder på hver side.
  6. Til sidst lader du dem hvile under et rent viskestykke, til du skal servere dem.
  7. Du forbereder dine toppings ved at skære alt i mundrette stykker og strimler. Anret det hele på et stort fad, men saucen ved siden af i en skål.
  8. Steg nu fisken på en pande ved mediumvarme. Stykkerne skal have 4-5 minutter på hver side, til kødet er fast, men slipper i lamellerne, når du trykker let på fisken.
  9. Servér det hele, hvor dine gæster selv skal bygge deres tacos.

Nyd gerne en øl (eks. Helles Lager) til retten.

Opskriften er fra vores kogebog Opskrifter fra torvet. Læs mere.

  • « Go to Previous Page
  • Side 1
  • Side 2
  • Side 3
  • Side 4
  • Side 5
  • Side 6
  • Interim pages omitted …
  • Side 19
  • Go to Next Page »

høst sæsonens torvenyheder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Footer

besøg os hver dag

man-fre lør-søn

10-19 10-18

Nyd din morgenkaffe og bagerbrød fra kl. 7.
Nogle spisestader holder længere åbent.

Særlige åbningstider

Kontakt os

info@torvehallernekbh.dk

TorvehallerneKBH

Frederiksborggade 21

1360 København K

følg os

Facebook

Instagram

Nyhedsbrev

YouTube

  • Åbningstider
  • Find rundt
  • Nyhedsbrev
  • Presse
  • Historie
  • Jeudan
  • Arkitekten bag
  • Bliv stadeholder
  • Job
  • ANSVARLIGHED
  • Ordensregler
  • Persondatapolitik
  • Alle
  • I sæson
  • Højtid
  • Opskrifter
  • Torvevarer
  • Tips